Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

29. 06. 2019. 12:18   >>  12:18

LIBERALNA PARTIJA

Evropski liberali na čelu EU šansa za članstvo CG

Evropski liberali izvjesno će biti na rukovodećim pozicijama u Evropskoj komisiji i značajno uticati na spoljne poslove Evropske unije, saopštila je Liberalna partija (LP).

Sastanak Savjeta ALDE saveza liberala Evrope, na kojem je učestvovao lider LP Andrija Popović, održan je juče u Cirihu.

Ovaj događaj okupio je liberale svih država Evrope koji su se sastali kako bi razgovarali o ključnim temama nakon izbora za Evropski parlament.

"ALDE savez liberala, čiji je član i Liberalna partija Crne Gore, ostvario je najveći rast na evropskim izborima i bez liberala se neće moći kreirati rukovodstvo i dalja politika Evropske unije. Ovo je od posebnog značaja za dalje proširenje EU i članstvo Crne Gore koje liberali Evrope snažno podržavaju", saopšteno je iz LP-a.

Liberalne partije imaju čak osam premijera i šefova država u članicama EU, što će, sa LPCG u vladajućoj većini Crne Gore, biti nemjerljiv doprinos za ubrzano članstvo Crne Gore u Evropsku uniju.

"Predsjednik LP Andrija Popović razgovarao je sa liderima evropskih liberala o položaju Crne Gore i daljim perspektivama saradnje. Popović se susreo i sa šefom ALDE liberala Evrope Hansom Van Balenom. Tokom sastanka liberala u Cirihu razmotrene su i usvojene urgentne rezolucije o daljoj politici ALDE saveza. Savjet je prihvatio i dvije kandidature za nove članice u ALDE savez iz Švajcarske i Rumunije", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније