Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 06. 2019. 18:18 >> 18:22

POSJETA DURMIŠIJA

Odnosi CG i Kosova bazirani na povjerenju

Odnosi Crne Gore i Kosova su prijateljski, bazirani na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkim evropskim i evroatlantskim ciljevima, saošteno je tokom oproštajne posjete ambasadora Kosova u Crnoj Gori Skendera Durmišija predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću.

 

Durmiši se takoše oprostio I od crnogorskog šefa diplomatije Srđana Darmanovića.

Brajović je Durmišiju čestitao na uspješnom mandatu i zahvalio na doprinosu unaprijeđenju međudržavnih odnosa.

“Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski, bazirani na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkim evropskim i evroatlantskim ciljevima”, saopšteno je iz Skupštine.

Brajović je između ostalog istakao značaj otvaranja Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu uz podršku Vlade Republike Kosovo.

Durmiši je izdvojio ulogu Brajovića u dobroj parlamentarnoj saradnji koja predstavlja važan dio bilateralnih odnosa.

“On je takođe naveo da su kosovski parlamentarci u Skupštini Crne Gore uvijek osjećali iskrenu dobrodošlicu i interes za unaprjeđenje saradnje”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine i ambasador Kosova zajednički su konstatovali da u narednom periodu posebno treba intenzivirati razmjenu u oblasti ekonomije i kulture.

“Brajović je istakao da Crna Gora pažljivo prati i podržava nastavak dijaloga Prištine i Beograda pod pokroviteljstvom Evropske Unije, i izrazio uvjerenje da će u što skorijem roku doći do rješenja sa kojim će biti saglasne obje strane”, zaključuje se u saopštenju.

 

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović je prilikom Durmišijeve oproštajne posjete pohvalio angažman ambasadora u cilju jačanja odnosa dvije prijateljske zemlje, o čemu svjedoči intenzivan politički dijalog na najvišem nivou.

Odlazeći ambasador je naglasio da će iskustvo Crne Gore u NATO i EU integracionim procesima koristiti i Kosovu koje, takođe, ima neupitno opredjeljenje prema zapadnim vrijednostima.

“Sagovornici su izrazili zadovoljstvo bilateralnim odnosima, uz ocjenu da postoje brojni potencijali za njihovo dalje snaženje, s fokusom na oblasti ekonomije i kulture. Istaknuto je uvjerenje da će unaprjeđenjem putne infrastrukture biti stvorene pretpostavke za još čvršće veze Crne Gore i Kosova, te realizaciju konkretnih aktivnosti i projekata koji su interesu dvije države”, saopšteno je iz MVP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније