Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 06. 2019. 06:54 >> 16:49
36

SASTANAK

Vučić na Vidovdan sa Srbima iz CG i regiona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predstavnike Srba iz Crne Gore na sastanak sa Srbima u regionu 28. juna u Kraljevu, saznaje Pobjeda

 

U pozivu, koji je na adrese predstavnika Srba iz Crne Gore stigao u srijedu ujutro, navodi se da je formalni razlog prisustvo svečanoj "Vidovdanskoj akademiji" koja se svake godine održava u Kraljevu.

Prije akademije predviđeno je i svečano otvaranje civilnovojnog aerodroma Lađevci kod Kraljeva, koji bi trebalo da otvori Vučić i kojem bi trebalo da prisustvuju i Srbi iz regiona.

Nakon svečane akademije predviđeni su razgovori Vučića sa predstavnicima Srba od Makedonije do Hrvatske. Izvor Pobjede iz vrha prosrpske opozicije kazao je da u pozivu ne piše o čemu će se razgovarati.

“Ipak, pretpostavka je da će u prvom planu biti mišljenje Venecijanske komisije o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti za koje ne postoji jedinstven stav u eparhijama SPC”, rekao je izvor Pobjede.

Na svečanu akademiju prema navodima ovog lista, idu predstavnici Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Srpskog nacionalnog savjeta, Ujedinjene Crne Gore i Matice srpske i SNP-a.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније