Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

25. 06. 2019. 11:55 >> 18:34
18

STOLTENBERG

Radar za CG znak da se članice pomažu

Novi radar koji je NATO ustupio Crnoj Gori pokazuje da se države članice međusobno pomažu, kazao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.


"Svrha NATO je solidarnost, da štimo i branimo jedni druge i da pomažemo jedni drugima. Novi radar koji dajemo Crnoj Gori pokazuje da zaista pomažemo jedni drugima“, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare, uoči sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO koji će početi sjutra u Briselu.

Kako je naveo, to je razlog, naročito za male zemlje, da budu dio NATO, "jer onda su dio porodice, organizacije, gdje pomažemo i podržavamo jedni druge".

"To je važno za Crnu Goru, ali je bitno i za sve NATO saveznice", kazao je Stoltenberg.

On je dodao ne dobijaju podršku samo manje članice i kao primjer naveo veliko ulaganje u infrastrukturu u Poljskoj.

"To pokazuje da NATO pruža pomoć investiranjem u infrastrukturu u mnogim državama članicama", kazao je generalni sekretar Alijanse.

Govoreći o procesu ratifikacije Protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije, Stoltenberg je kazao da je proširenje NATO odlična, uspješna priča koja je pomogla da se širi demokratija, stabilnost i prosperitet širom Evrope.

On je podsjetio da su saveznice potpisale Protokol o pristupanju u februaru i dodao da nije siguran da li će ta država moći do decembra postati 30 članica NATO-a.

Na dvodnevnom sastanku učestvovaće ministar odbrane Predrag Bošković.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније