Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

24. 06. 2019. 06:42 >> 06:42
24

"DISONANTNI TONOVI"

DF napada SAD, Careviću ona uslov za stabilnosti

Iz Demokratskog fronta (DF), kada su Sjedinjene Američke Države (SAD) u pitanju, ovih dana stižu disonantni tonovi, a naročito kada se govori o, navodnom, miješanju SAD u unutrašnje stvari Crne Gore, pišu Dnevne novine.

 

Prije dva dana, naime, portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević kazao je da, iako je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke pokušala da kritikuje Rusiju i njeno navodno miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, objavljivanje transkripta razgovora između Milana Roćena i Olega Deripaske je pokazalo da upravo administraciji SAD nije bilo strano da se posredstvom ruskih oligarha miješa u unutrašnje stvari suverenih država.

“Takođe, ne treba zaboraviti činjenicu da je visoki funkcioner Stejt departmenta Brajan Hojt Ji deset dana pred parlamentarne izbore 2016. godine bio u posjeti Crnoj Gori i pokušao da unaprijed sastavi vladu od onih političkih činilaca koje je SAD favorizovao i tako se direktno umiješao u unutrašnje stvari Crne Gore”, piše u saopštenju DF-a.

U saopštenju se dodaje da Rajnke kao i svi njeni prethodnici ne vodi računa ni o demokratiji ni o ljudskim pravima u Crnoj Gori, već isključivo o interesima njene zemlje i ona afirmiše u Crnoj Gori samo one elemente koji su spremni da služe tim interesima.

“Zbog toga i nije čudo da ima riječi hvale za montirane političke procese koji se vode protiv DF-a zato što niko sa strane nema na nas uticaj i jer se rukovodimo samo interesima Crne Gore i njenog naroda. Demokratski front nikada neće voditi servilnu politiku prema bilo kome već će uvijek ostati na braniku naroda i tradicionalne Crne Gore” zaključuje se u saopštenju DF-a.

Na drugoj strani, visoki funkcioner Demokratskog fronta, lider lokalne NOVE i predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević, izgleda, misli potpuno drugačije od svoje “centrale”

Carević je prilikom susreta sa članom predstavničkog doma američkog Kongresa, Robertom B. Aderholtom govorio sve najljepše o Sjedinjenim Američkim Državama.

“Amerika je uslov za stabilnost, uslov za demokratiju, uslov za ekonomsku stabilnost, humanost… Amerika je uslov svih uslova. Neka je vječna Amerika. Amin!”, kazao je Carević, a prenijela je TV Budva.

Carević i kongresmen Aderholt su razgovarali o prilikama u Crnoj Gori, mogućnostima saradnje lokalne samouprave i razvojnim šansama za budvansku opštinu.

Predsjednik Opštine Marko Carević iskoristio je ovu priliku da kongresmena i njegove saradnike pozove u posjetu Crnoj Gori i Budvi.

On je nedavno razgovarao i sa počasnim konzulom Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, Danilom Ivančevićem.

Kako je saopšteno iz Opštine Budva, Ivančević, koji je porijeklom iz naših krajeva, jedan je od najuspješnijih privrednika u Vest Palm Biču i državi Florida.

Carević je sa počasnim konzulom razgovarao o mogućnostima predstavljanja Budve i Crne Gore na sajmovima turizma i biznisa u Sjedinjenim Državama.

Predsjednik Opštine Budva je i ranije “iskakao” iz poznate matrice svoje partije.

Odmah po stupanju na dužnost on je zatražio
prijem kod predsjednika države i vlade, Mila Đukanovića i Duška Markovića, kako bi se unaprijedili odnosi opozicione budvanske vlasti sa državnim vrhom.

Tada je iz njegovog kabineta saopšteno da bi teme razgovora bile, prije svega, uspostavljanje saradnje Budve i Vlade.

Takvim potezom Carević je rizikovao da izazove burnu političku reakciju, kako svojih koalicionih partnera, tako i samog političkog saveza kojem pripada Demokratskog fronta.

Marko Bato Carević je ove godine prisustvovao i Molitvenom doručku u Vašingtonu. Pored njega, u Vašington je putovao i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, kao i nekoliko najviših državnih funkcionera Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније