Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

23. 06. 2019. 13:19 >> 13:24
1

LP KOTOR

Nedorasla vlast u Kotoru u grčevitoj borbi za fotelje

Vapaj odlazećeg predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića upućen Vladi Crne Gore za raspuštanjem opštinskog Parlamenta potvrđuje da je svjesan koliko povjerenje uživa, poručio je predsjednik OO LPCG Kotor Vido Drašković.

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić (Demokratska Crna Gora) pozvao je predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića da raspusti Skupštinu opštine (SO) Kotor i formira odbor povjerenika koji će obavljati funkcije Skupštine do konstituisanja novog saziva.

“Svojim djelovanjem gospodin Jokić je gradio povjerenje kod koalicionih partnera, koji su ga i postavili na mjesto predsjednika Opštine, na mjesto kojem nije dorastao, kao što ni oni nijesu bili dorasli preuzimanju vlasti na lokalnom nivou, što je i potvrđeno u predhodnom periodu”, naveo je Drašković.

Cijenu te, kako kaže Drašković, nesposobne vlasti plaćaju građani.

“Kažnjava ju ih oni kojima su dali povjerenje da vode ovu Opštinu”, poručio je Drašković.

Povjerenje koje je stekao Jokić, kako ističe Drašković, uzrokovalo je pucanje i onako krhke koalicije.

“Krhotina raspale koalicije svim silama želi da zadrži vlast. Obaranjem ljudi pokušavaju da zadrže fotelje, kao da ne znaju da dobar govor ne zamračuje rđavo djelo, niti dobro djelo zatire klevetnički govor. Dio odlazeće koalicione vlasti svjesan činjeničnog stanja odbija da se dvojcu predsjedniku opštine i predsjednici Skupštine pridruže u podnošenju neutemeljene krivične prijave protiv aktera njihove smjene”, kaže Drašković.

Ističe da je grčevita borba za očuvanje fotelja došla je do izražaja sazivanjem konferencije za štampu.

“To što im se koalicioni partneri nijesu pridružili ni na konferenciju za štampu za njih ne znači ništa, ali je predsjednica to iskoristila da se pohvali kako su sjednice skupštine održavane. Da su sjednice „održavane“ vidi se kroz „usvojeni“ je Strateški plan razvoja Opštine“ kao i „Budžet Opštine za 2019.“ili programi rada Društava sa ograničenom odgovornošću či je osnivač Opština, a koji do dan danas nema”, naveo je predsjednik OO LPCG Kotor

Kad je u pitanju čuvanje fotelje zaboravljaju se, kako navodi Draškovič, kongresni dokumenti, tj. da Demokrate neće sa DPS-om.

“Gospodin Jokić traži spas od Vlade koju čini većina kadrova DPS-a. Kuda ide ovaj dvojac čiji je kormilar ljubav za foteljama i očuvanju vlasti po svaku cijenu.?”, zaključio je Drašković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније