Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

22. 06. 2019. 17:18   >>  20:00 29

MARKOVIĆ U MOJKOVCU

"O CG ćemo odlučivati u našoj zemlji"

Demokratska partija socijalista (DPS) nije samo stranka nego politička snaga koja garantuje da će se o Crnoj Gori odlučivati u našoj zemlji, a ta garancija je potrebna i onima koji politički ne razmišljaju kao u DPS-u, kazao je premijer i zamjenik predsjednika DPS-a Duško Markovićna na Izbornoj konferenciji Opštinskog odbora u Mojkovcu.

Marković je u Mojkovcu poručio da Crna Gora neće dozvoliti nikakva miješanja i uplitanja u našu slobodu i našu nezavisnost.

“U tom smislu i donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije nešto što ne poznaju druge države i demokratije. Okrenite se oko sebe, vidjećete da svaka zemlja na ovaj način zapravo štiti i podržava crkve i manastire, a time i svakog vjernika i građanina koji u njih ulazi. A to ne možemo ostaviti bilo kome na volju, već ga uređujemo po najvišim standardima koje su nam već potvrdili sa odgovarajućih međunarodnih adresa”, kazao je Marković.

Izbornoj konferenciji u Mojkovcu, prisustvovalo je 180 delegata. 

“Politike građanske i demokratske Crne Gore u ovom gradu nijesu prisutne samo između dvije izborne konferencije naše Partije, već je takav politički kurs u Mojkovcu prisutan još od godine koja je prethodila istorijskom referendumu. Demokratska partija socijalista i njena vizija već u narednih godinu ili dvije, donijeće da Mojkovac bude prosperitetna opština na razvijenom Sjeveru i u razvijenoj Crnoj Gori”, istakao je Marković.

Ranije danas na Izbornoj konferenciji u Kolašinu, Marković je poručio da Vlada neće uređivati ko će i kada ići u crkve i manastire, ali da one pripadaju narodu, odnosno državi Crnoj Gori, i to niko ne može osporavati.

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније