Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 06. 2019. 11:22 >> 11:21
1

GUVERNERKA MEJNA

CG kredibilan i pouzdan partner NATO-a

Crna Gora ostvarila je značajan napredak u periodu koji je prethodio članstvu u NATO, i danas predstavlja pouzdanog i kredibilnog saveznika u okviru Alijanse, ocijenila je guvernerka američke savezne države Mejn Dženet Mils.

 

Sa Mils je u Augusti razgovarao crnogorski državni sekretar Slobodan Filipović, koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetnom saradnjom Vojske Crne Gore i Nacionalne garde savezne države Mejn, ukazujući na značaj Programa državnog partnerstva kako u pogledu zajedničkih odbrambenih projekata.

On je naglasio da je, u dvije godine članstva Crne Gore u NATO, Ministarstvo odbrane pokazalo istrajnost da Vojsku Crne Gore modernizuje i opremi u skladu sa najvišim standardima, a kako bi adekvatno odgovorila na savremene bezbjednosne izazove.

Državni sekretar je upoznao sagovornicu sa prioritetima Ministarstva odbrane, kao i angažmanom Vojske Crne Gore u okviru međunarodnih mirovnih misija.

U domenu saradnje dvije države u okviru Programa državnog partnerstva, on je apostrofirao spremnost Ministarstva odbrane da se odnosi unaprijede, sa posebnim fokusom na oblasti i projekte od zajedničkog interesa.
 
"Mils je ukazala na značajan napredak koji je Crna Gora ostvarila u periodu koji je prethodio članstvu u NATO, ali i na činjenicu da danas predstavlja pouzdanog i kredibilnog saveznika u okviru Alijanse. Ona je apostrofirala ulogu Programa državnog partnerstva za jačanje veza i prijateljstva između dvije države, te se saglasila da saradnju treba proširiti i na oblasti van vojno-vojne saradnje, kao što su turizam, ekonomija i obrazovanje", saopšteno je iz MO.

Sagovornici su zaključili da su odlični bilateralni odnosi Crne Gore i SAD-a u oblasti odbrane sadržajni i sveobuhvatni, kao i da članstvo Crne Gore u NATO predstavlja podstrijek utemeljenju dugoročnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније