Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

20. 06. 2019. 10:02   >>  10:05 1

CRNOGORSKA O VLASTI U TIVTU

Neodgovornim radom izgubili dva miliona eura

Crnogorska najoštrije osuđuje potez lokalne vlasti u Tivtu, kojim dodatno zadužuje građane u iznosu od 1,5 miliona eura, navodi se u saopštenju te partije i napominje da su dva miliona eura koje je opština imala na računu neodgovornim ponašanjem rukovodstva izgubili.

Kako se dodaje, predsjednik Opštine Siniša Kusovac ovim potezom djelimično je odgovorio na pitanja koja Crnogorska postavlja mjesecima unazad.

"Nažalost, opet se naša analiza katastrofalnih poteza opštinskog rukovodstva u dijelu finansijskog upravljanja, kojoj se doktor ekonomskih nauka rugao, ispostavila tačnom i to u najgorem smjeru kako smo i predviđeli. Nijesmo ni očekivali da će postupiti odgovornije i pametnije, jer ga odlično poznajemo, i njega i njegove kadrove. Pokušali su ispod žita, skrivajući od javnosti, provući rebalnas budžeta koji su prinuđeni uraditi u prvoj polovini godine upravo radi gubitka dva miliona eura stečajem Atlas banke", saopštio je Goran Božović, predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva Crnogorske.

Iz Crnogorske podsjećaju da su još u februaru najavili finansijski krah opštine, dok se predsjednik Opštine Siniša Kusovac razmetao planom investicija kao da su realizovane, navodeći da opština nema finansijskih problema. Guverner Centralne banke CG istovremeno je, kažu u Crnogorskoj, bestidno obmanjivao javnost kako će spasiti Atlas banku, olako licitirajući širokim dijapazonom mogućih rješenja, zbog čega su Opština Tivat i mnogi drugi subjekti zavijeni u crno. Laži i manipulacije su očigledno osnovna strategija djelovanja partijskih funkcionera DPS-a, zbog čega ispaštaju svi osim njih.

"Gdje su sad ona 'dva miliona koje Opština vazda ima na računu', kako je Kusovac tada govorio? Da li je sada opština Tivat likvidna? Apsurdnost kompletne situacije potvrđuje hvalisanje renoviranjem trotoara po centru grada u sred sezone, bez ikakve potrebe, gdje turisti bježe od građevinskih mašina i kamiona, dok je svaka druga ulica u neposrednoj blizini unakažena. Ulica u kojoj živi Kusovac, uz još dva bivša predsjednika opštine, je toliko devastirana uslijed hipergradnje, da se njome jedva može proći zbog čega građani trpe nemjerljivu štetu, ali njemu to ne predstavlja problem, jer koristi luksuzni opštinski terenac koji održava na naš račun", podvlače iz Crnogorske.

Naglašavaju da će i dalje insistirati na ispitivanju odgovornosti Kusovca i ostalih, tražeći odgovor za čiji interes su ogroman živi novac svih građana Tivta držali u posrnuloj banci uprkos mnogim upozorenjima.

"Dva miliona eura koje je opština imala na računu i koje smo na kraju izgubili neodgovornim ponašanjem rukovodstva. Potrebno je da nadležne institucije, ako uopšte imaju integritet, ispitaju navedeni slučaj, jer osnovano sumnjamo na postojanje smišljenog činjenja na štetu opštinskog budžeta, a u cilju ostvarivanja koristi pojedinaca", zaključuje Božović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније