Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

18. 06. 2019. 10:17 >> 12:20
12

MO I NATO KOLEDŽ

Ulazak CG u NATO demokratski iskorak

Ulazak Crne Gore u NATO demokratski je iskorak za našu zemlju, koji nam je donio brojne privilegije, ali i obaveze, ocijenjeno je na sastanku delegacije Ministarstva odbrane i NATO odbrambenog koledža iz Rima.

Kako su naveli, punopravno članstvo u Alijansi doprinijelo je regionalnoj sigurnosti, ali i sigurnosti naših građana.

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivica Ivanović saopštio je da je Crna Gora postala partner najrazvijenijoj vojnoj i političkoj alijansi i dobili priliku da budemo ravnopravni u očuvanju globalne bezbjednosti.

"Sa druge strane, bezbjednost naše države je na agendi drugih članica NATO. Više nijesmo usamljeni u suočavanju s bezbjednosnim izazovima. Članstvo nam je pomoglo da privučemo još više turista i investitora, a poboljšan je i standard građana", rekao je Ivanović.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Nacionalni koordinator za NATO Dragan Pejanović na današnjem događaju u Podgorici, je dodao da je Crna Gora posvećena izgradnji i sprovođenju vrijednosti evroatlantizma, a sa ovim trendom nastaviće se i ubuduće, kroz dalje sprovođenje reformi, u cilju očuvanja mira, razvoja demokratije i funkcionalne tržišne ekonomije, vladavine prava i zaštite ljudskih prava i sloboda.

Pejanović je kazao da je velika privilegija biti dio porodice modernih demokratija unutar najvećeg i najfunkcionalnijeg sistema kolektivne bezbjednosti u svijetu, te da je Crna Gora na ovaj način učvrstila sigurnost i bezbjednost zemlje, doprinijela stabilnosti okruženja i obezbijedila preduslove za dalji razvoj i bolji život građana.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније