Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 06. 2019. 12:37 >> 12:37
4

SNP SAOPŠTIO

"Mirna prešla granice pristojnog ponašanja"

Oglašavanje savjetnice Ambasade Crne Gore u Ankari, Mirne Nikčević, prevazilazi sve granice pristojnog ponašanja, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

 

"Ukoliko nam je zajednički cilj da Crnu Goru izvedemo na pravi put, da joj promijenimo imidž i postanemo zemlja koja će biti prepoznata po dobru i radu, politiku moramo voditi u interesu građana a ne pojedinaca. Ono što se juče desilo, u vezi sa oglašavanjem savjetnice ambasade Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević, prevazilazi sve granice pristojnog ponašanja", navode iz SNP-a.

Uprkos tome što se Ministarstvo vanjskih poslova ogradilo od ove izjave, u SNP-u smatraju da bi ministar Srđan Darmanović i ambasador Branko Milić podnijeli ostavke nakon ovakvog skandala, "da je stanje u našoj zemlji na nivou evropskih demokratskih standarda".

"O ponašanju savjetnice u našoj ambasadi izlišno je govoriti, jer je ona svojim nastupom diskvalifikovala sebe da može biti diplomatski predstavnik naše države. Bez namjere da generalizujemo, postavlja se pitanje kakav je to nivo razmišljanja i kakav je rječnik pojedinih naših diplomata. Je li moguće da imamo takve reprezente koji bi trebalo da zastupaju interese Crne Gore i svih njenih građana", pitaju se u SNP-u.

U turbulentnim vremenima kada nam treba pomirenje, istakli su u ovoj partiji, "govor mržnje koji se čuo od savjetnice ambasade u Ankari je skandalozan".

"Ubijeđeni smo da se svi zdravomisleći građani Crne Gore ograđuju od ovakvih izliva primitivizma. Takođe, očekujemo da će Ministarstvo povući određene konsekventne poteze, jer u protivnom, džaba su se ogradili. Ukoliko to ne učine, smatraćemo da su ovo stavovi i ministra Darmanovića i ambasadora Milića", navode iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније