Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 06. 2019. 11:49   >>  11:48 4

"VLADA DA REAGUJE"

LP: Selakovića proglasiti za nepoželjnu osobu

Liberalna partija poziva Vladu Crne Gore da proglasi generalnog skeretara predsjednika Srbije Nikolu Selakovića za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori, kazao je potpredsjednik Liberalne partije Jovan Rabrenović.

Rabrenović ističe da ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović mora da pozove ambasadora iz Beograda na hitne konsultacije, i da provjeri takve navode.

"Visoki državnik strane zemlje koji ne propusta priliku da omalovaži i zatire identitet i postojanje susjedne države ne može očekivati drugačiji tretman osim kao persona non grata. Crna Gora bi na ovaj način potvrdila da je ozbiljna država i da ne dozvoljava da se bilo ko miješa u njenu politiku, posebno ne velikodržavni nacionalisti koji se još uvijek nijesu pomirili sa crnogorskom suverenošću i nezavisnošću", rekao je Rabrenović.

Rabrenović navodi i da to pokazuje Selakovićevo žaljenje za miloševićevskom SRJ koja je, kako kaže, bila zvanično nepriznata država koja je okretala topovske cijevi prema Crnoj Gori i njenom narodu.

"Selaković koji tvrdi da je Crna Gora 'klasična srpska država' pa šta god to značilo, pokušava da unese razdor i mržnju među građane svrstavajući ih na procente i prebrojavajući insinuira koliko koga ima. On ne zna i ne želi da zna da je Crna Gora građanska država u kojoj su svi svoji na svome i da nikad Crnom Gorom neće upravljati on i njemu slični mešetari koji bi da trguju crnogorskim narodom za svoje sitne interese i za svoju krvavu politiku", dodao je Rabrenović.

Rabrenović je istakao da za takve promotere politike mržnje, šovinizma i velikodržavnih ambicija nema mjesta u Crnoj Gori niti u crnogorskom društvu i među njenim građanima.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније