Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

13. 06. 2019. 12:45   >>  12:44 21

VUKSANOVIĆ SMATRA

"Zakon o vjeroispovijesti-pokušaj poništenja Srba u CG"

Pokušaj aktuelne vlasti da uz pomoć manjinskih naroda i crnogorskih šovinista administrativnim putem poništi postojanost srpskog naroda i istorijsku istinu o njemu u Crnoj Gori, konkretizovan je iniciranjem donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti s namjerom konačnog podrivanja srpskog narodnog identiteta, saopštio je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović.

"U svom naumu, nasilo i bez obrazloženja prekinuli su komunikaciju srpskom narodu u Crnoj Gori sa svojim istaknutim intelektualcima koji su dali nemjerljiv doprinos očuvanju jedinstvene srpske kulture, a sada, na prepoznat, srbomrziteljski način upozoravaju zvaničnike Republike Srbije da ona sa svojim narodom i svojom crkvom u Crnoj Gori nema baš nikakvu vezu. Takav odnos je nepodnošljiv i neprihvatljiv za srpski narod u Crnoj Gori. Crna Gora je bila i ostala država srpskog naroda i to nedvosmisleno svjedoče istorijske činjenice od njenog samog osnivanja", rekao je Vuksanović.

On je poručio da srpski narod u Crnoj Gori nikada u svojoj istoriji, i kada je bio u ogromnoj većini, nije uzurpirao prava drugih naroda i nacionalnih zajednica kako mu to sada vlastodršci u Crnoj Gori pokušavaju nametnuti.

"Vjerujemo da će ova antisrpska histerija, proizvedena od komunističko-ateističkih struktura, proći bez posledica po međunacionalne odnose u Crnoj Gori, koji su do izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države bili na zavidnom nivou, i da će srpski narod ostvariti ravnopravnost sa drugim nacionalnim zajednicama, što mu po Ustavu i pozitivnom zakonodavstvu u Crnoj Gori pripada", naglasio je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније