Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

12. 06. 2019. 12:47   >>  12:49 12

STANIĆ TRAŽI ODGOVOR

Da li je Selakovićeva izjava zvaničan stav Srbije?

Crna Gora je građanska, multinacionalna i multivjerska država u kojoj je svaki građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira na to kako se zove, poručio je Mirko Stanić, član Predsjedništva i portparol SDP.

Stanić je najoštrije osudio izjavu Nikole Selakovića, generalnog sekretara predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je kazao da je “Crna Gora klasična srpska država u kojoj i dan-danas, poslije svega, živi 31 odsto Srba".

Selaković je, u emisiji "Upitnik" na RTS-u, na pitanje šta to znači da je "klasična srpska država", rekao da to znači da se Crna Gora "od svog postanja, kao država, dičila srpskim identitetom".

“Pozivamo Ministarstvo vanjskih poslova da po hitnom postupku zatraži od ambasadora te zemlje izjašnjenje da li je ovo zvanični stav države Srbije”, navodi Stanić u izjavi za medije.

Kaže kako je očigledno da presvučeni radikali i dalje ostaju radikali i kada ih presvuku u naprednjačka odijela.

“Nažalost vladajuće strukture u Srbiji, ne odustaju od propale ideje da se državne granice postave na liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica”, poručio je Stanić.

Selakoviću, ali i drugima koji slično misle, iz SDP-a poručuju da je Crna Gora građanska, multinacionalna i multivjerska država u kojoj je svaki građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira kako se zove.

“Takođe, zvaničnicima Republike Srbije bi bilo bolje da se bave rješavanjem duboke političke krize u svojoj zemlji kao i da obezbijede politička i građanska prava za svoje sugrađane koji su izloženi brutalnim napadima, prebijanjima i fizičkim nasrtajima samo zato što podržavaju opoziciju ili su pripadnici manjinskih naroda”, zaključio je Stanić.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније