Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

11. 06. 2019. 15:05   >>  15:11 4

BLAŽIĆ SMATRA

"Jokić nezakonito smijenjen"

Vladimir Jokić nezakonito je smijenjen sa mjesta predsjednika opštine Kotor - presudio je Upravni sud. Profesor Đorđije Blažić saopštio je, za Radio Crne Gore, da se na presudu Upravnog suda može podnijeti zahtjev za ispitivanje sudske odluke i to Vrhovnom sudu, ali da je pravno, predsjednik Opštine Kotor i dalje Jokić.

Tako je poništena odluka DPS-a, SDP-a, SD-A, HGI-a i Liberalne koji su 24. aprila, nakon što je predsjednica Skupštine opštine Dragica Perović prekinula sjednicu, ipak nastavili zasijedanje i izglasali Jokićevu smjenu. 

Perović je tada postupila u skladu sa poslovnikom i zakonom, a 18 kotorskih odbornika nezakonito - obrazložili su iz Upravnog suda.

Iz DPS-a, koji je za petak zakazao izabor novog predsjednika, nijesu željeli da komentarišu presudu u korist Vladimira Jokića, a pravno tumačenje za Radio Crne Gore dao je profesor Đorđije Blažić.

"Poništavaju se pravne posljedice, on je pravno predsjednik opštine, jer u međuvremenu, koliko sam ja pratio, nije izabran neko drugi. Oni mogu da podnesu zahtjev za ispitivanje sudske odluke Vrhovnom sudu, to je pravno sredstvo u upravnom sporu," rekao je Blažić.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније