Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, objavila B.B. ]

11. 06. 2019. 10:49 >> 10:49
1

IZ URE OCIJENJENO

UNESCO potvrdio da Ministarstvo obmanjuje javnost

Izvještaj UNESCO-a u vezi korita rijeke Tare, najveća je potvrda da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) saučesnik u devastiranju najvećih prirodnih ljepota države, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA.

URA je reagovala nakon što su, kako navode, mediji objavili dio izvještaja koji su eksperti UNESCO-a sačinili tokom novembra prošle godine, a koji se odnosi i na rijeku Taru.

Misija UNESCO-a je zaključila, kako je saopšteno iz MANS-a, da su izgradnja mostova i eksploatacija i odlaganje šljunka i pijeska ozbiljno devastirali korito rijeke Tare unutar zaštićenog područja.

Iz URA-e navode da se sve ono što su predstavnici civilnog sektora, političke partije i stručna javnost saopštavali vezano za stanje rijeke ispostavilo kao tačno.

"Sa druge strane, sve što je tvrdio MORT i ministar Pavle Radulović, kao i nekolicina plaćenih "stručnjaka" ispostavilo se kao manipulacija i laž", tvrde u URA.

Navodi se da je krajnje zabrinjavajuće da MORT ne vidi ono što vidi cijeli svjet.

"Postavlja se pitanje da li je ambicija ovog vladinog resora da uništi i devastira sve vrijedne prirodne resurse Crne Gore", saopštili su u URA.

Iz te partije ističu da raduje činjenica da se ekološka svijest i potreba za čuvanjem prirodnih resursa kod građana sve više budi.

"Moramo biti spremni da branimo Taru, kao i ostale prirodne bisere kao što su Solana, Sinjajevina, Bukovica, Crno jezero, Boka. Zapravo, sve što vrijedi i što pripada budućim generacijama građana Crne Gore", zaključuju u URA.

Iz URA-e navode da je zalaganje za očuvanje životne sredina prioritetna politika te stranke, da će pomno pratiti situaciju vezanu za sve ekološke probleme i da će za njihovo rješavanje tražiti domaću i međunarodnu podršku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније