Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 06. 2019. 17:59 >> 17:59

BRAJOVIĆ I PETRIČEK

Intenzivirati parlamentarnu saradnju

Crna Gora predstavlja važnog partnera Češke i potrebno je intenzivirati parlamentarnu saradnju, a u ekonomiji iskoristiti potencijale u oblasti infrastrukture, obnovljivih izvora energije i turizma, kazao je ministar vanjskih poslova Republike Češke Tomaš Petriček tokom susreta sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

 

 “Brajović je naglasio da Crna Gora cijeni podršku država Višegradske grupe, kojom će u drugoj polovini godine predsjedavati Češčka, jer sa njima naša država dijeli dobre političke i ekonomske odnose, kao i saradnju u okviru NATO. Sa druge strane, istakao je predsjednik Skupštine, Crna Gora svojim postignućima nastoji da pruži snažne argumente za podršku tih zemalja našem evropskom putu”, navodi se u saopštenju.   

Brajović je takođe ocijenio dragocjenim razmjenu parlamentarnih iskustava i primjera dobre prakse, čemu doprinose razmjene posjeta nadležnih odbora crnogorskog i češkog parlamenta.

“Ministar Petriček je naglasio da Crna Gora predstavlja važnog partnera Češke i da treba intenzivirati parlamentarnu saradnju, a u ekonomiji iskoristiti potencijale u oblasti infrastrukture, obnovljivih izvora energije i turizma”, navodi se u saopštenju..

Na sastanku je takođe bilo riječi o političkim prilikama u Crnoj Gori, Zapadnom Balkanu i Evropskoj uniji.

“Sagovornici su se saglasili da politika proširenja, poštujući princip regate, treba da ostane visoko na listi prioriteta Evropske unije i u novom sastavu njenih institucija, kao i da su unutrašnje reforme i proširenje Unije komplementarni procesi.”

Susretu predsjednika Skupštine Crne Gore i ministra vanjskih poslova Republike Češke prisustvovali su poslanici Predrag Sekulić i Boris Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније