Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: TVCG, Objavila: M.M.Lj. ]

09. 06. 2019. 15:38   >>  10. 06. 2019. 08:59 2

GLIGOROV PORUČIO

Nužan dijalog vlasti i opozicije

Crnoj Gori neophodna je moderna, crnogorska opozicija, a sa stanovišta glasača, suštinski je važno da može da kontroliše i promijeni vlast, smatra dugogodisnji saradnik Bečkog instituta za ekonomska istraživanja, Vladimir Gligorov.

Vlast i opozicija trebalo bi da nađu način da razgovaraju o problemima i traženju rješenja koje bi omogućilo da budući izbori imaju karakter slobodnih i fer, što je komplikovan posao i traži ozbiljan rad i jednih i drugih, kazao je za Televiziju Crne Gore Gligorov.

“Ne možete da uslovite izbore i demokratičnost izbora time što ćete vi onda pobijediti. Morate da imate uslove u kojima vi opet možete izgubiti protiv vladajuće stranke, s tim što se onda računa da je to volja naroda. To je dosta komplikovan posao i traži ozbiljan politički rad kada je riječ i o jednima i drugima. Ne možete očekivati ako ste opozicija da će vam vlast u tome pomoći, niti da će vam međunarodna zajednica previše pomoći, sve dok vi niste u stanju da osporite legitimnost te vlasti koju želite da zamijenite na izborima”, kazao je Gligorov.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније