Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

07. 06. 2019. 17:45   >>  17:47 1

ĐUKANOVIĆ - RIKER

Više privlačiti američke investicije

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas u Bratislavi sa Filipom Rikerom, vršiocem dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju.

"Konstatovan je odličan nivo bilateralnih odnosa i zajednički interes da se u sljedećoj fazi saradnje posebna pažnja posveti nadogradnji ekonomskih veza, sa primarnim ciljem unapređenja investicione klime i stvaranja ambijenta koji će sve više privlačiti američke investicije", saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Riker je, kako se navodi, iskazao visoke ocjene o rezultatima koje je Crna Gora ostvarila u integracijama i na planu reformi.
"Ono što ste uradili, a što su SAD snažno podržavale, je očigledno. Danas je Crna Gora članica NATO-a koja doprinosi bezbjednosti i vrijedan saveznik, a to je ostavština za budućnost i garant stabilnosti i Crne Gore i regiona", kazao je Riker.

Posebna pažnja u razgovoru posvećena je situaciji u regionu i njegovoj evropskoj i euroatlantskoj perspektivi.

Đukanović je ponovio uvjerenje da je integracija regiona temelj njegove stabilnosti, uz ocjenu da Zapadni Balkan izvan konteksta evropske i euroatlantske perspektive ostaje napušten i rizičan region.

"Crna Gora ostaje odlučna da nastavi svoj demokratski i ekonomski razvoj, ali primarno je snažno zainteresovana za stabilnost regiona i rješavanje preostalih otvorenih pitanja. Evropeizacija regiona je kapitalno važna i moramo ga vratiti evropskoj kući", kazao je crnogorski predsjednik. 

Kako se dodaje u saopštenju, Đukanović i Riker su se složili da je za budućnost regiona i rješavanje preostalih pitanja neophodno jako prisustvo SAD, zajedno sa Evropskom unijom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније