Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

07. 06. 2019. 14:22 >> 19:45
21

ĐUKANOVIĆ U BRATISLAVI

Pitanje Kosova riješiti kompromisom

Rješenje pitanja Kosova je važno za regionalnu stabilnost, ali i za Evropu, a do rješenja treba doći kompromisom, poručio je predsjednik države Milo Đukanović u Bratislavi, na panelu u okviru GLOBSEC 2019 foruma.

 

Forum je posvećen dijalogu Beograda i Prištine, a na njemu učestvuju i predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači, kao i  direktorka za Zapadnu Evropu Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst.

“Zaista se nadam se će (Aleksandar) Vučić i (Hašim) Tači nastaviti dijalog. Mislim da je najvažnije da se taj dijalog nastavi, da se učesnici vrate za sto”, kazao je Đukanović i dodao da se nada da je rješenje problema Kosova moguće.

Đukanović se nada da će Beograd i Priština u Parizu nastaviti razgovore o Kosovu.

"Pitanje Kosova mora biti rješeno kompromisom, poštujući interese obje strane", poručio je Đukanović.

Predsjednik je kazao da pitanje Kosova, nije samo regionalni, nego i širi problem.

"Mislim da je važno da Evropa prepozna svoju veliku odgovornost u ovom problemu. Ovo je “par ekselans” bezbjednosno pitanje za Evropu i Evropa je ovdje sa punim pravom", poručio je Đukanović.

Vučić je poručio da je spreman da odmah počne pregovore o Kosovu. "To sam do sad ponovio 1.000 puta", kazao je Vučić.

Tači je naveo i da se nada da će samit u Parizu biti korak ka finalizaciji sporazuma u bliskoj budućnosti, a naveo je i da se Srbija u Briselskom sporazumu obavezala da ne blokira Kosovo u međunarodnim institucijama.

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније