Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

05. 06. 2019. 20:20 >> 22:20
1

KEMP SAOPŠTILA

CG i Britanija nastavljaju blisku saradnju

Premijer Duško Marković bio je gost na prijemu koji je povodom Nacionalnog praznika, 93. rođendana kraljice Elizabete II, priredila ambasadorka UK u Crnoj Gori, Alison Kemp. Ona je naglasila da se zajednički rad naših zemalja nastavlja, a posebno uključuje blisku saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala.

„Zajednički rad se nastavlja do danas i uključuje blisku saradnju sa crnogorskom carinom i policijom u borbi protiv organizovanog kriminala, podršku u pripremi novog građanskog zakonika, 130 godina nakon usvajanja građanskog zakonika Valtazara Bogišića i saradnju sa crnogorskom vojskom pod okriljem NATO-a, EU, i mirovnih operacija UN-a u nekim od najkritičnijih djelova svijeta“, rekla je ambasadorka.

Kemp je kazala da Ujedinjeno Kraljevstvo nije samo prijatelj, saveznik i partner Crnoj Gori.

„Povezuje nas i to što smo Evropljani. Mi smo ponosni na naše odnose sa Evropom - na zajedničku istoriju, kulturu i geografiju. U oktobru prošle godine, Njeno Veličanstvo, kraljica Elizabeta je govorila o našim trajnim odnosima, koji oblikuju zajedničke vrijednosti, interese i budućnost“, rekla je ona.

Ambasadorka je naglasila a da će upravo to će biti naš najdragocjeniji oslonac i sredstvo u procesu definisanja novog partnerstva sa Evropom. „Odnosi između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore su potvrda te posvećenosti.

"Kao što znate, Ujedinjeno Kraljevstvo podržava Crnu Goru na putu reformi ka Evropskoj uniji. Kada se osvrnem na ostvarenja Crne Gore u prethodnih deset godina, i na razvoj naših odnosa u tom periodu, sa uzbuđenjem iščekujem sve što nas čeka u narednih deset godina“, poručila je Kemp.

 

 

Tokom vladavine Elizabete Druge, promijenilo se 14 premijera, a na vlast je došla u vrijeme kada je predsjednik Vlade bio Vinston Čerčil.

 

 

Rođena kao prvo od dvoje djece u braku kralja Džorža VI i kraljice Elizabete, na prijesto stupa nakon smrti njenog oca,1952. godine. Kraljica Elizabeta svake godine proslavlja dva rođendana, 21.aprila kada se rodila i zvanični koji se proslavlja u junu, zbog lijepog vremena.

 

Elizabeta Druga je najdugovječniji vladar u britanskoj istoriji.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније