Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

05. 06. 2019. 11:52   >>  11:52

CETINJSKA URA

Krivična prijava protiv odgovornih za Njegoševu ulicu

Odbor Prijestonice Građanskog pokreta URA podnio je krivičnu prijavu protiv odgovornih lica iz Prijestonice, koja su grad vodila u periodu sanacije Njegoševe ulice 2013. godine, a koji su lošim potezima u vezi ove ulice direktno oštetili budžet grada, kazao je danas odbornik te stranke na Cetinju Slavko Šole Janković.

On navodi da su odmah nakon popločavanja ove ulice i laici mogli uočiti da se ne radi o kamenu koji je adekvatan za ovo podneblje, pa se smo poslije nekoliko godina od popločavanja imali nekoliko manjih rekonstrukcija, dok se danas obavlja već druga veća rekonstrukcija Njegoševe ulice.

"U ovih šest godina svjedoci smo štete koja je direktno pričinjena građanima Cetinja zbog oštećenja na Njegoševoj ulici. Ne prođe jedan dan, a da se zbog kratera na toj ulici neko od građana ne povrijedi. Kao posljedicu toga danas imamo i to da je puno građana koji su oštećeni u ovom dijelu, sasvim razumljivo tužilo Prijestonicu. Odlučili smo da podnesemo tužbu protiv odgovornih lica", naglasio je Janković.

Navodi da u tužbi, između ostalog, traže od Tužilaštva da se izvrši saslušanje bivših čelnika Prijestonice koji su u periodu rekonstrukcije 2013. obavljali dužnosti i učestvovali u ovom projektu.

"Tražimo da nadležni organi izvrše uvid u cjelokupnu dokumentaciju koja se odnosi na popločavanje ove ulice. Nakon medijskog demanta bivšeg gradonačelnika, a sadašnjeg ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, koji je u svom stilu, rekao da stanje na Njegoševoj ulici nije prouzrokovalo nikakvu štetu po budžet, te da Prijestonica nema veze sa rekonstrukcijom ulice, valja se prisjetiti njegovih najava o rekonstrukciji te ulice 2013. godinu i izjava o "uspješnoj" obnovi, kao i sajta Prijestonice, gdje i danas kao jedan od najvećih podviga stoji upravo rekonstrukcija Njegoševe ulice. Prepuštamo da bivši gradonačelnik odluči kada je govorio istinu, tada ili sada", navodi Janković.

Dodaje da će Građanski pokret URA kao i do sada nastaviti da štiti interese Cetinja i zahtijevati da se pred licem pravde nađe svako ko je radio protiv interesa i na štetu grada i naših sugrađana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније