Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

03. 06. 2019. 07:13 >> 07:13
17

HUSOVIĆ PORUČIO

BS nije preduzeće za ispunjavanje ličnih interesa

Bošnjaci u Crnoj Gori prilikom referenduma na impresivan način pokazali su u kakvoj državi žele da žive, rekao je predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović. Najavio je i korjenite promjene u svim strukturama te partije.

Lider BS je u Rožajama na iftaru (večeri), koji je u čast svetog mjeseca Ramazana za oko 1.500 vjernika i gostiju priredio OO BS, kazao da je ta stranka učešćem u vlasti na državnom i lokalnom nivou dala ogroman doprinos kroz srazmjernu zastupljenost u državnim i javnim institucijama na ubrzanju EU integracija, ravnomjernom regionalnom razvoju i osnivanju novih opština u kojima su Bošnjaci većina.

"Uspjeli smo da ostvarimo jedan od glavnih ciljeva bošnjačkognaroda u Crnoj Gori, a to je konačna i dugoročna bezbjednost kroz članstvo u NATO. Postigli smo sve ono što smo zacrtali i zato smatram da je Bošnjačka stranka najuspješniji projekat bošnjačkog naroda u Crnoj Gori”, kazao je Husović.

On ističe da ne može ni da zamisli kakva bi danas bila Crna Gora da Rožaje i BS nijesu učestvovali u svim važnim procesima.

Govoreći o problemu neslaganja političkih struktura u rožajskom ogranku BS-a, Husović je najavio korjenite promjene u svim stranačkim strukturama te partije.

Četvrti kongres BS-a, najavio je lider ove partije, neće biti održan ove godine, kako je to planirano, već nakon parlamentarnih izbora 2020. godine.

“Jedan od razloga prolongiranja roka kongresa su promjene u opštinskim organizacijama koje će uslijediti, jer trenutno stanje nije ni blizu zadovoljavajućeg. Suočeni smo sa nedostacima i slabostima koje su proizvod objektivnih okolnosti, a i veoma subjektivnih činjenica. Moramo razmotriti da li su sve stranačke strukture bile na visini postavljenih zadataka te da li su pojedinci unutar stranke dali očekivane rezultate”, kazao je Husović, ističući da se OO u Petnjici, Plavu i Baru nalaze u stanju koje je daleko od očekivanog, a da je slično i u Rožajama.

Kazao je da se nedostaci i propusti "ne mogu peglati samo obnašanjem visokih državnih i lokalnih pozicija".

“BS ne možemo tretirati akcionarskim društvom ili isključivo preduzećem za ispunjavanje ličnih interesa, već kao stranku za ispunjavanje kolektivnih ciljeva. Funkcioneri na svim nivoima će morati da preuzmu punu odgovornost za stanje i rezultate u ovom gradu”, rekao je Husović.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније