Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

30. 05. 2019. 20:01 >> 20:02
1

RADULOVIĆ I ĐUROVIĆ

Izvještaj pozitivan, u fokusu rješavanje problema

Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori u biti je pozitivan jer Brisel oštricu nije usmjerio na direktive, već na instrukcije za rješavanje određenih problema. To su za TVCG ocijenili profesorica na Ekonomskom fakultetu Gordana Đurović i predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović. Istakli su da bi se trebalo fokusirati na glavne preporuke i nastaviti sprovođenje reformi.

Opsežan, precizan i povoljan dokument za Crnu Goru, tako Radulović i Đurović ocjenjuju Izvještaj EK.

"Izvještaj treba čitati u biti pozitivno, dobro se skoncentrisati na glavne preporuke. Mislim da EU nije oštricu usmjerila na to da to budu direktive, to je i dalje partnerski dijalog", saopštila je Đurović.

"Da se na Crnu Goru gleda kao na ravnopravnog partnera kojem se više ne daju instrukcije već sugestije za rješavanje problema. Dakle, to je jedan novi duh koji se prepoznaje u onome što se može pročitato u ovom izvještaju".

U Izvještaju se, između ostalog, može pročitati da ne postoji povjerenje u izborni proces. Za Radulovića je to najznačajnija ocjena koju bi trebalo svi dobro da razmotre.

"Prva stvar najznačajnija u ovom trenutku to je dijalog vlasti i opozciije i poziv da se dijalog vrati u Parlament", rekao je Radulović. 

Brisel je još jednom poručio da su ubjedljivi rezultati u poglavljima 23 i 24 osnov za napredak u svim ostalim. Intenzivnije se na tome, smatra Đurović, mora raditi. 

Nataša Mitrović, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније