Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

31. 05. 2019. 07:11 >> 08:30
3

VIŠE OD 500 UČESNIKA

Marković otvara 2BS Forum, Đukanović o EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, otvoriće danas deveti To Be Secure (2BS) Forum koji se održava u Budvi. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović biće glavni govornik na panelu pod nazivom "Upravljanje kormilom Evrope usred jake plime i vjetrova promjena”, u organizaciji Atlantskog savjeta Crne Gore.

 

Drugog dana Foruma, predsjednik Đukanović će učestvovati na predsjedničkom panelu ” O čemu lideri razmišljaju?”

Predviđen je i niz bilateralih susreta Đukanovića tokom učešća na Forumu, saopšteno je iz predsjednikovog kabineta.

U fokusu foruma, koji će okupiti lidere i uticajne ličnosti iz regiona, Evrope i SAD, biće stabilnost, bezbjednost i budući prosperitet Zapadnog Balkana

Direktor Atlanskog savjeta Savko Kentera je naveo da se Forum, kao i prethodnih godina, održava pod pokroviteljskom crnogorske Vlade i da će ga otvoriti premijer Duško Marković.

“Prvog dana biće održan panel na temu koja je vezana za budućnost Evropske unije nakon izbora za Evropski parlament, a glavni govornik je predsjednik Milo Đukanović", rekao je Kentera ranije agenciji Mina.

Kako je naveo, u subotu, drugog radnog dana, biće organizovan predsjednički panel, na kojem će govoriti predsjednici zemalja regiona, uključujući Đukanovića.

"Naziv tog panela je interesantan - Šta je u glavama lidera", kazao je Kentera.

On je objasnio da se taj panel odnosi na to kako lideri, predsjednici, vide rješenja za sve situacije koje su aktuelne, ne samo na prostoru regiona, nego i u Evropi, posebno nakon izbora za Evropski parlament.

Kentera je rekao da će Fokus To Be Secure Foruma biti na bezbjednosti, stabilnosti i budućem prosperitetu Zapadnog Balkana i nastojanjima Crne Gore da doprinese tom cilju.

Forum To Be Secure organizuje ASCG, kao značajnu platformu koja pomaže promovisanju novog i taktičkog razmišljana i pruža odgovore na regionalne i globalne goruće izazove.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније