Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 05. 2019. 13:49   >>  13:54 2

URA OCJENJUJE

"Medenica kandidovanjem skrnavi Ustav"

Vesna Medenica svojim kandidovanjem skrnavi Ustav a vlast nastavlja da ponižava Crnu Goru, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA.

"Na Sudskom savjetu je velika odgovornost u ovom trenutku, jer moraju izvagati žele li raditi protiv najvišeg pravnog akta u zemlji ili žele stati na stranu bezakonja odabirom Vesne Medenice za treći mandat predsjednice Vrhovnog suda", kazali su iz Ure.

Oni poručuju da je Ustavom Crne Gore jasno naznačeno da isto lice ne može biti birano više od dva puta na tu funkciju, a izborom Vesne Medenice po treći put taj bi se član prekršio.

"Sudski savjet je i u poziciji da posluša savjete Venecijanske komisije po kojima se sa uzastopnim imenovanjem istih osoba na jedne te iste funkcije gomila neograničena moć i stvara nedemokratska klima u društvu. To je svakako manji argument za odbijanje kandidature Medenice od onog da se njenim imenovanjem kao predsjednice Vrhovnog suda u novom petogodišnjem mandatu krši Ustav Crne Gore", ističu iz Ure.

Smatraju i da Crna Gora treba da uvodi novu praksu po kojoj ne bi bilo prostora za koncentrisanje moći u jednom čovjeku njegovim reizborom po nekoliko puta na iste funkcije.

"Gospođa Vesna Medenica već 12 godina obavlja funkciju predsjednice Vrhovnog suda. Za to vrijeme mogla je da pokaže sve svoje profesionalne domete a izborom u novi mandat nastavila bi se praksa despotije na javnim funkcijama i najvažnije prekršio Ustav Crne Gore. Vesna Medenica svojim kandidovanjem skrnavi Ustav a vlast nastavlja da ponižava Crnu Goru", zaključuju u ovoj stranci.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније