Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 05. 2019. 11:02   >>  12:16

INICIJATIVA CRNOGORSKE

Budva da dobije osnovni sud i tužilaštvo

Član Predsjedništva Crnogorske i predsjednik Omladine, Đorđija Kovačević uputio je ministru pravde Zoranu Pažinu inicijativu da se u Budvi osnuje osnovni sud i osnovno tužilaštvo.

„Ova inicijativa motivisana je promjenom sudske nadležnosti za teritoriju Opštine Budva, koju je do sada obavljao Osnovni sud u Kotoru, a po novom nacrtu Zakona o sudovima ta nadležnost bi prešla na Osnovni sud u Cetinju. Budvani ne treba da putuju ni u Kotor, koji je udaljen 20 kilometara, ni na Cetinje koje je udaljeno 30 kilometara, Budvani svoja prava treba da ostvaruju u svojoj opštini“, izjavio je jutros Kovačević.

On je rekao da u Budvi danas živi skoro dvadeset hiljada ljudi, da se u ljetnjim mjesecima u Budvi nađe i po sto hiljada ljudi, da te brojke same po sebi sugerišu veću vjerovatnoću za veći broj protivpravnih radnji  i da broj stanovnika, dinamika društvenih i poslovnih odnosa u Budvi, kao i postojeća stopa kriminaliteta same za sebe pružaju dovoljno razloga da se u Budvi osnuju i osnovni sud i osnovno državno tužilaštvo.

„Ako se ovim razlozima doda i spremnost Opštine Budva da finansira projekat i izgradnju suda i tužilaštva, kao i podatak o velikom broju predmeta, koji je do sada u kotorski sud dolazio sa teritorije opštine Budva, a to je skoro polovina od ukupnog broja predmeta, stvar je jasna i racionalno je očekivanje da Ministarstvo pravde prihvati ovu inicijativu“, zaključio je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније