Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 05. 2019. 10:16 >> 10:16
2

ČESTITAO ZELENIMA

Abazović: Novi talas politike krenuo širom Evrope

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je Zelenima Evrope na sjajnom rezultatu postignutom na nedavno održanim izborima za Evropski parlament.

 

Sestrinskim i partnerskim partijama Ure, kako je saopšteno, Abazović je odao priznanje za sjajan uspjeh na izborima po kojem su četvrta politička snaga u EP sa 70 poslanika.

"Povodom izbora za Evropski parlament 2019. godine želio bih izraziti svoje srdačne čestitke za postignuti rezultat Evropskih Zelenih. Posebne čestitke upućujem Zelenoj stranci Njemačke na istorijskom rezultatu", piše u Abzovićevoj čestitki.

"Rezultat Zelenih Evrope pokazao je da je novi talas politike krenuo širom Evrope. Preraspodjela grupa unutar Evropskog parlamenta značiće veći 'zeleni' uticaj na Evropsku komisiju, što će dovesti do toga da problem običnog građanina bude više u fokusu. Čvrsto vjerujem da ćete u Evropskom parlamentu donijeti nove vrijednosti i drugačije perspektive. URA, vaša partnerska stranka u Crnoj Gori, sigurna je da će Zeleni u EP podržati proširenje i pomoći zemljama Zapadnog Balkana da postignu napredak u demokratizaciji i vladavini prava. Mi smo dio evropske porodice i nadamo se da će se Crna Gora i druge zemlje Zapadnog Balkana uskoro pridružiti EU”, poručuje Abazović u čestitki.

Navodi da će se nastaviti jačanje prijateljstva URE i Zelenih i njihovoh odnosa zarad promocija zajedničkih vrijednosti.

"Radujem se zajedničkoj saradnji u borbi za bolju i napredniju Evropu uz najbolje želje za vaš dalji uspjeh”, zaključuje Abazović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније