Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

27. 05. 2019. 14:42 >> 15:44

HAN PREDSTAVLJA

Izvještaj o napretku CG 29. maja

Evropski komesar za proširenje Johanes Han predstaviće izvještaje o napretku za zemlje Zapadnog Balkana u srijedu 29. maja na sjednici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta (EP).

Kako je objavljeno na sajtu Evropskog parlamenta, sjednica odbora u Briselu počinje u 11 sati.

Pozivajući se na diplomatske izvore, regionalna televizija N1 je danas objavila da će Han na tom sastanku predstaviti Mišljenje Evropske komisije o kandidatskom statusu BiH.

Han je sredinom maja, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, najavio da će Evropska komisija prilikom objavljivanja godišnjih izvještaja o napretku zemalja koje su u procesu proširenja, 29. maja preporučiti otvaranje pristupnih pregovora o punopravnom članstvu sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Načelno je bilo planirano da Savjet ministara EU odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa tim zemljama donese u junu, ali bi rasprava mogla biti odložena za ministarski sastanak u julu, na početku finskog predsjedavanja EU, jer je nekim zemljama potrebna i saglasnost nacionalnih parlamenata.

Izvještaji o napretku koji će biti objavljeni 29. maja, posljednji su godišnji izvještaji za Zapadni Balkan u mandatu ove Evropske komisije i Johanesa Hana kao komesara za proširenje EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније