Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 05. 2019. 12:03 >> 12:03

SNP SAOPŠTIO

"Boli činjenica da se ne zna ko je ubio Jovanovića"

Glavnog i odgovornog urednika Duška Jovanovića sa najvišim pijetetom pamte i pamtiće njegovi partijski drugovi iz Socijalstičke narodne partije (SNP), sa kojima je bio na istom putu pravde i istine, boreći se za pravednu i slobodnu Crnu Goru, ocijenjeno je iz SNP-a.

 

Podsjećamo, danas se navršava petnaest godina od ubistva Jovanovića.

"Boli činjenica da ni danas, 15 godina poslije, nema javno saopštene istine o tome ko je ubio Duška Jovanovića, ko je pucao i zbog čega. Novinarstvo u Crnoj Gori u jednom dijelu je i dalje zarobljeno od strane onih koji imaju moć nad narodom, koji kupuju svoje partijske pobjede novcem građana i diktiraju uslove življenja, zadovoljavanjem svojih ličnih potreba i onih u svom najbližem okruženju", saopštio je SNP. 

Iz ove partije navode da u spomen na Duška Jovanovića, simbola istine i pravde, "pravda i sloboda moraju biti promovisani kao osnovni postulati novinarske profesije, a novinari moraju imati elementarno korektne uslove za rad, kako bi se očuvali kriterijumi i kvalitet profesionalne etike".

"Podsjećamo da put do istine u Crnoj Gori nikada nije bio lak, a za slobodnu riječ davalo se mnogo, nekad i najviše. Nema potpune slobode medija dok se u potpunosti ne razriješe slučajevi napada na novinare i dok nalogodavce i izvršioce ubistva Duška Jovanovića ne stigne ruka pravde", zaključili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније