Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

23. 05. 2019. 16:39 >> 16:49
4

VENECIJANSKA KOMISIJA

CG ozbiljno pristupa pitanju vjerskih sloboda

Crna Gora ozbiljno pristupa pitanju vjerskih sloboda, ocijenili su predstavnici Venecijanske komisije u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, dodajući da bi mišljenje o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica mogli dati do kraja juna.


Brajović se danas sastao sa delegacijom Venecijanske komisije, koja boravi u Crnoj Gori u okviru pripreme nacrta mišljenja o Predlogu zakona.

Predsjednik parlamenta je istakao odličnu saradnju koju Crna Gora ima sa Komisijom, i zahvalio za podršku koju u kontinuitetu pružaju demokratskim procesima u Crnoj Gori.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, izrazio spremnost crnogorskih institucija da u kontinuitetu naše zakonodavstvo usklađuje sa najvišim evropskim standardima.

„Otvoreni smo za sve sugestije kojim se garantuju jednaka prava i obaveze svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori u skladu sa najvišim standardima“, poručio je Brajović.

On je naglasio ulogu i odgovornost Skupštine, koja će biti u prilici da usvajanjem tog zakona učini važan iskorak u normativnom uređenju ove oblasti, posebno imajući u vidu činjenicu da važeći Zakon iz 1977. godine ne odgovara duhu vremena i prevaziđen je u svakom pogledu.

Član Venecijanske komisije iz Holandije, Ben Vermeulen, kazao je da su svjesni važnosti donošenja zakona koji reguliše tako kompleksnu materiju. 

Zato su, kako je kazao, u veoma kratkom roku, nakon utvrđivanja Predloga zakona, došli da još jednom sagledaju sva mišljenja. 

„Posebno je pohvalio ozbiljnost s kojom Crna Gora pristupa pitanju vjerskih sloboda i istakao uvjerenje da bi Komsija mogla dati svoje mišljenje krajem juna“, kaže se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније