Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

22. 05. 2019. 15:56 >> 19:54
23

POKUŠAJ TERORIZMA

Moskva: Presuda neprijateljski korak

Presuda Višeg suda u Podgorici u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16.oktobra 2016. ne ostavlja nikakvu sumnju da je crnogorski sistem pravde ispolitizovan i podložan spoljnoj manipulaciji, kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije odgovarajući na upit novinske agencije "Eurasiadaily". Poručili su i da odnosi dvije zemlje nikada u istoriji nijesu bili gori.

"S obzirom na pristrasnost istrage i suda, osuda optuženih u slučaju, uključujući i dva ruska državljana, očekivana je", poručili su iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova, odgovarajući na upit novinske agencije.

Za Moskvu, dokazi koje je predstavio tužilac "jasno su i nedvosmisleno pokazali apsurdnost i nedosljednost teze o navodnoj zavjeri koja je nametnuta više od dvije godine".

“Još jednom, kategorički negiramo mogućnost zvaničnog učešća ruske strane u inkriminisanim pokušajima organizovanja nezakonitih radnji i smatramo da su takve optužbe apsolutno neosnovane. Sudsku odluku smatramo prvenstveno elementom oportunističke unutrašnje političke borbe čiji je cilj eliminisanje protivnika aktuelne vlasti. Taj neprijateljski korak može samo pogoršati negativne u rusko-crnogorskim odnosima, koji su već na najnižoj tački u njihovoj čitavoj istoriji", naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Podsjetimo, u prvostepenom postupku, Vijeće sutkinje Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici izreklo je prvostepene presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine.

Mugoša je saopštila da su svi optuženi u slučaju za pokušaj terorizma, među kojima su lideri Demokratskog Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić i dva ruska državljanina Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, krivi.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније