Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 05. 2019. 20:21 >> 21:30
25

PROTEST KOD SKUPŠTINE

"Crna Gora zavisnija nego ikad"

Novi protest pokreta Odupri se - 97.000, pod sloganom "Za nezavisnost od koverti", održan je večeras na platou ispred Skupštine Crne Gore.

Omer Šarkić je poručio da predstavnica pokreta "Odupri se" nijesu išli u Brisel da mole bilo koga.

"Vlast u Crnoj Gori neće srušiti ni Brisel, ni Vašington, nego mi", istakao je Šarkić. On je kazao da vlast mora ozbiljno da shvati ovo što se dešava protekla tri mjeseca.

"I opozicija mora ozbiljno da shvati, jer je dogovoreno da nema izbora dok se ne promijene izborni zakoni. Opozicija mora da se uozbilji i da konačno počne primjenu Sporazuma o budućnosti", istakao je Šarkić.

On je poručio da neće stati i da nastavljaju borbu protestima, performansima i tribinama.

"Vlast uvijek vodi kampanju protiv najačih, protiv nas, vide jer smo mi njihov najveći protivnik. Nastavljamo maraton, necemo nikakve bune, ali ćemo smijeniti vlast", dodao je Šarkić.

Dejan Pejović iz Kotora je kazao da je prošlo 109 dana, od kako su poručili "Odupri se".

"Iznenadili smo i sebe i njih koliko jako želimo promjene. Na ispitu u Kotoru pao je SDP, uprkos tome što su se sve opozicione partije obavezale da neće nikad sarađivati sa DPS-om", rekao je Pejović.

Student Milovan Marković ocijenio je da bi s punim pravom mogli da se ponosimo nezavisnošću, u slučaju da Crna Gora brine o svim građanima.

"Nasuprot tome, mi danas treba da se ponosimo privatnom Crnom Gorom, koja je zavisnija danas nego ikad u istoriji. Zavisna je od kriminala, korupcije, nepotizma, brašna, ulja i od koverti", rekao je Marković.

Nikola Grdinić je kazao da Sporazum o budućnosti nije samo namjenjen opoziciji, nego svim slobodnim građanima, nvo sektoru, intelektualcima. 

Na protestu su bili i pojedini predstavnici opozicije.

 

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније