Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

19. 05. 2019. 13:48   >>  17:18

CRNOGORSKA SMATRA

CG potrebna nova generacija političara

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka poručio je jutros da bi crnogorska politika oslonac trebalo da ima u novoj generaciji političara.

 

"Ako želimo da se u našem društvu i u našoj državi razmišlja o progresu, onda je neophodno da šansu dobije nova generacija političara i novi pristup politici. Akteri koji su u vrhu crnogorske politike po dvadeset ili trideset godina nemaju više šta dobro da ponude crnogorskom građaninu“, rekao je Čučka.

On je komentarisao i odluku austrijskog vicekancelara Hansa Kristijana Štrahea da podnese ostavku nakon objave video snimka na kojem se vidi da je nudio ugovore sa državom u zamjenu za podršku svojoj stranci.

"U eliti koja je prosvećena i koja svoju državu usmjerava ka dobru, to je jedini razuman i odgovoran potez. Elita koja je na vlasti u Crnoj Gori trebalo bi da uči na ovom primjeru šta treba da radi i kako treba da se ponaša u sličnoj situaciji. DPS je reakcijom na svoj skandal, na aferu Koverta, pokazao koliko je suštinski udaljen od evropskog načina mišljenja i djelovanja u politici“, izjavio je Čučka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније