Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 05. 2019. 07:47   >>  07:47 14

OPOZICIJA PORUČILA

Bojkot parlamenta uprkos novčanim kaznama

Liberalna partija podnijela je Skupštini predlog da se poslanik koji neopravdano ne učestvuje u aktivnostima Skupštine, na redovnom zasjedanju duže od 30 dana, kazni novčanom kaznom u visini od 60 odsto poslaničke plate. Da sa bojkotom nastavljaju uprkos novčanim kaznama kazao je Momo Koprivica, potpredsjednik Demokratske Crne Gore.

 

"Lažni poslanik LP-a i stvarni poslanik DPS-a nije imao petlju da posluša naš predlog da nam plate smanje ne za 60, nego za 100 odsto. Tako je učinio iz razloga što nema hrabrosti, ali i zato što polazi od sebe jer njegov poslodavac, a to je DPS, upravlja njime putem variranja plate. On misli da su svi poput njega elastični u odnosu na plate. Tu se grdno vara. Nijesu svi isti, jer nama nijesu, kao njemu, plate baterije na koje radimo. Njemu je poslodavac DPS, a nama narod, te zato nama veća ili manja i li nulta plata nemaju ama baš nikakav značaj za donošenje političkih odluka", rekao je Koprivica za Dan.

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić ističe da je najvažnije da nikakva odluka koja se odnosi na nadoknade poslanika ne može promijeniti odluku o bojkotu Skupštine.

"Inicijativu Liberalne partije smatramo jeftinim političkim potezom iza koje zapravo stoji DPS. Bojkot je legitiman politički stav, isto kao što je politički stav Liberalne partije da bude satelit DPS-a", poručio je Radovanić.

To je, kako dalje navodi, još jedan jeftin pokušaj da se disciplinuje opozicija.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније