Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 05. 2019. 07:12   >>  07:13

APRCOVIĆ OČEKUJE

Sjednica SO Kotor do kraja iduće sedmice

Realno je očekivati da, upravo zbog želje za uspostavljanjem normalnog funkcionisanja i života u gradu, sjednica SO Kotor bude održana do kraja naredne sedmice, a DPS će, kao najodgovorniji i najjači politički subjekt, kroz organe partije odrediti kandidata za predsjednika opštine, rekao je za Pobjedu Željko Aprcović, predsjednik kotorskog DPS-a.

Aprcović se u medijima pominje kao mogući kandidat za predsjednika kotorske opštine, ali nije za Pobjedu želio ni da potvrdi, ni da demantuje takve navode.

Podsjetio je da je bivši predsjednik opštine smijenjen odlukom 18 odbornika, od ukupno 33 koliko ima kotorski parlament, a, kako je istakao, "poslije više od godinu blokade rada lokalne samouprave, što je potvrđeno i pismom Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA od sredine marta 2019. godine, upućenim svim odborničkim klubovima, sa inicijativom za skraćenje mandata lokalnom parlamentu zbog nefunkcionisanja organa lokalne samouprave".

"Skupština opštine Kotor je jedina u Crnoj Gori koja nema usvojen budžet, jer koalicioni partneri nijesu mogli da dogovore zasjedanje lokalnog parlamenta, što je dovelo do blokade života u gradu i u svim službama koje shodno zakonu obavljaju poslove od javnog interesa", kazao je Aprcović, dodajući da je 17 odbornika, sa 12 odbornika DPS-a na čelu, podnijelo inicijativu za sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor predsjednika opštine.

Aprcović je, komentarišući novu krizu u opoziciji zbog smjene Vladimira Jokića, kazao da "zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, oni ni sami nemaju povjerenja u ono što rade".

"Neutemeljenost protesta iniciranih na državnom nivou samo je potvrdila i kotorska politička zbilja, gdje su koalicioni parneri upravo ulicom, a ne u institucijama sistema, probali da nedemokratski 'sačuvaju' bivšeg predsjednika opštine Jokića od smjene. Naravno, refleksija je bila i na državni nivo, zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, ni sami nemajući povjerenja u ono što rade, te ne mogu da održe najavljene sastanke, pritom neštedimice dijeleći atribute i negativne kvalifikative između njih samih", rekao je Aprcović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније