Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

15. 05. 2019. 20:49 >> 21:02
1

BOŠKOVIĆ

Priželjkujemo bolje odnose Rusije i NATO-a

Otopljavanje odnosa između NATO-a i Rusije interes je i Crne Gore, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković je u emisiji “Fokus” na TVCG, uoči druge godišnjice od prijema u NATO kazao, da je Crna Gora na taj način ispunila svoj prvi spoljnopolitički cilj i krenula da razmišlja o sebi i svojoj budućnosti.

"To je bio logičan i najbolji izbor", poručio je Bošković i dodao da su vrata NATO-a otvorena i za druge države Zapadnog Balkana. 

“Pokušali smo da uvjerimo sve, ne samo u regionu, već i u Rusiji da crnogorsko članstvo u NATO-u nije upereno protiv bilo čijih interesa, već da se isključivo vodimo našim nacionalnim interesima, a to je da granice Crne Gore ostanu vijekovima obezbijeđene”, kazao je Bošković.

Na tom putu ka NATO-u, kako dodaje, Crna Gora nažalost nije naišla na razumijevanje Rusije.

“To nas neće pokolebati da nastavimo da usvajamo demokratske vrijednosti, jer je budućnost Crne Gore i njenih građana u razvijenim demokratijama”, poručio je Bošković.

Komentarišući odnose Rusije i NATO, Bošković je kazao da su ti odnosi prošli više faza, a zategnuti su nakon dešavanja u Gruziji, Moldaviji, Ukrajini.

“Sad je taj odnos zamrznut, ali svima nama je u interesu da dođe do otopljavanja tih odnosa i da se pitanja na globalnoj političkoj sceni rješavaju dogovorom, razgovorom, a ne upotrebom sile”, poručio je Bošković.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније