Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

13. 05. 2019. 10:12   >>  10:16 31

PISAO AMBASADORKI

Knežević: Jesu li Rusi pomogli i Trampu?

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević uputio je pismo američkoj ambasadorki u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke, u kojem saopštava da čestitka na osuđujućoj presudi liderima DF-a znači i podrška optužnici u kojoj se najmanje petorica državljana SAD optužuju da su sa dvojicom agenata GRU-a učestvovali u pokušaju državnog udara, kako bi spriječili učlanjenje Crne Gore u NATO.

 

Podsjećamo, prvostepenom presudom Višeg suda Knežević i Andrija Mandić osuđeni su na po pet godina zatvora.

Nakon presude, iz Ambasada SAD u Crnoj Gori ocijenjeno je da je presuda Višeg suda u slučaju pokušaja terorizma istorijski dan za vladavinu prava u Crnoj Gori.

"Za razliku od jednog broja mojih opozicionih kolega koji su Vas kritikovali, jer ste nakon prvostepene presude Višeg suda za navodni pokušaj terorizma na dan izbora 2016. poslali čestitku oduševljenja sa uobičajenim floskulama o jačanju demokratije i zadovoljenju pravde, ja ću Vas ovim otvorenim pismom edukovati i upoznati što znači Vaša čestitka. Gospođo Rajnke, čestitajući braći Đukanović na osuđujućoj presudi liderima DF-a, Srbima i Rusima, Vi ste ustvari podržali optužnicu u kojoj se najmanje petorica državljana SAD optužuju da su sa dvojicom agenata GRU- a učestvovali u pokušaju državnog udara kako bi spriječili učlanjenje Crne Gore u NATO", navodi Knežević u pismu.

On podsjeća da je riječ o Džozefu Asadu (agent CIA), Ladislau Karbalosu (agent FBI), Skotu Rivasu (agent FBI), Horheu Mijaru (agent FBI), Džon Džozefu di Paolu (agent CIA), koji su, prema riječima Kneževića, "naredbom o proširenju istrage osumnjičeni da su sarađivali sa predstavnicima ruskih tajnih službi i bili zaduženi da izvrše ekstrakciju i evakuaciju sad već prvostepeno osuđenih lidera DF-a".

"Da li Vaša čestitka gospođo Rajnke znači da su iste ove ruske službe dvadeset dana kasnije izvršile državni udar i u SAD na način što su omogućile pobjedu Donaldu Trampu? Ako tome dodam činjenicu da je jedino Demokratski front pozdravio pobjedu Donalda Trampa na predsjedničkim izborima, a kolega Medojević bio na njegovoj inauguraciji, onda dolazimo do zaključka, da ste Vi nedavnom čestitkom ustvari potvrdili miješanje Rusije i u izbore u SAD. Pozdravljajući osuđujuću presudu dvojici Rusa i devetoro Srba, Vi ste ambasadorko pozdravili i naredbu o proširenju istrage u kojoj su osumnjičeni agenti FBI-a i CIA za pokušaj državnog udara", navodi se u pismu Kneževića.

Njegova je dužnost, kako je rekao, da upozori ambasadorku "na skandal koji ste priredili svojoj državi, a što se mene tiče, osjećam nemjerljivo zadovoljstvo zbog Vaše čestitke, jer ste Vi ustvari optužili Vašeg predsjednika da je izabran uz pomoć ruskog uticaja, iako sve nezavisne istrage u Vašoj državi tvrde drugačije".

"A treba li dodati da je ovim presudama presuđeno i Petom amandmanu američkog Ustava, jer su tužilaštvo i sud utvrdili da je pozivanje na Peti amandman priznanje krivičnog djela. Tako ste indirektno učestvovali u ponižavanju prvog Ustava u svijetu donesenog na Ustavotvornoj Skupštini 17. septembra 1787. godine u Filadelfiji. Bez obzira što mislili o meni, moja je dužnost da branim principe zakonitosti i demokratije i u Vašoj zemlji, jer vjerovali ili ne, ja izuzetno volim američki narod, američku književnost, istoriju, kulturu, a imam i određene simpatije prema politici predsjednika Trampa. Znam da sad nije trenutak da Vam pišem o Vitmenu, Belou, Fokneru, Frostu, Louelu, Dikinson, Singeru, Masterzu, Krejnu....već ću Vam još jednom ponoviti imena Džozefa Asada (agent CIA), Ladislao Karbalose (agent FBI), Skota Rivasa (agent FBI), Horhe Mijara (agent FBI) i Džon Džozefa di Paola (agent CIA) čiju ste krivicu pozdravili u ime SAD. A ako odlučite da brojite, doći ćete do podatka da u pokušaju terorizma na dan izbora u Crnoj Gori ima više američkih nego ruskih državljana", navodi Knežević u pismu.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније