Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

13. 05. 2019. 06:51 >> 06:51
39

VUKADINOVIĆ OCJENJUJE

Bečić ima kapaciteta da bude lider opozicije

Politički analitičar Srđan Vukadinović smatra da je odluka Alekse Bečića da ne sjedne za isti sto sa predsjednikom SDP-a Rankom Krivokapićem očekivana, jer lider Demokrata želi da ostane dosljedan svojim izjavama.

Podsjećamo, juče je objavljena informacija da lider Demokrata Aleksa Bečić neće da sjedne za isti sto sa predsjednikom SDP-a Rankom Krivokapićem, pa danas neće biti najavljenog sastanka opozicionih partija i predstavnika pokreta "Odupri se".

"Pored dosljednosti tu ima i dosta političke praktičnosti. Sadašnja situacija odgovara Demokratama i zbog činjenice da je Bečić dugo izbjegavao saradnju i sa DF-om. Sada svi deklarativno daju podršku DF-u, ali će se svi povući i jednostavno 'pobjeći' od njih. Jedno je kada sarađujete sa nekim sa kime se politički ne slažete, a sasvim drugo je kada treba da odete u politički savez sa nekim ko je osuđen. Zbog toga treba očekivati i osipanje glasova DF-a, koji će dominantno ići Demokratama. Odbijajući da se sastane sa Krivokapićem, Bečić pokazuje i da ima kapaciteta da bude lider opozicije, i treba očekivati da Demokrate imaju najveći broj glasova u opoziciji", rekao je Vukadinović za Dnevne novine.

On, međutim, smatra da je to mač sa dvije oštrice.

"Da bi Bečić postigao cilj mora da nastavi sam, kao što je i do sada radio, ali ovakve njegove odluke ruše jedinstvo opozi cije, koja samo jedinstvena može da se suprotstavi Demokratskoj partiji socijalista. Od danas, od odbijanja da se održi sastanak, opozicija je mnogo dalje od jedinstva nego što je to ikada bila. Bečić je u više navrata pokazivao da je dosljedan. Sjetimo se da je on jedini nastavio da bojkotuje rad parlamenta. Oni vidi priliku u tome da zbog svoje dosljednosti bude prva politička snaga u opoziciji", kaže Vukadinović.

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније