Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 05. 2019. 18:37   >>  20:14 18

DPS OSUDIO PRITISKE

"CG ima jake institucije i vrsne profesionalce"

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da najoštrije osuđuje atmosferu pritiska koju pojedini mediji i političke partije stvaraju u odnosu na rad nezavisnih i profesionalnih institucija u Crnoj Gori.

"Kao što smo juče naveli, nećemo komentarisati meritum prvostepene presude sve do njene pravosnažnosti, ali imamo potrebu da istaknemo da su crnogorske institucije u ovom slučaju pokazale zrelost, te da su bez ikakvog političkog pritiska od strane vlasti a trpeći izuzetan, nelegitiman pritisak od strane opozicije, nezavisno i profesionalno, donijele odluku u jednom ovako kompleksnom slučaju", navode u saopštenju.

Država je, kako tvrde, tim sudskim procesom pokazala snagu i sposobnost da odbije svaku vrstu destruktivnog inostranog pritiska, i pokušaj miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

"Čelnicima DF-a želimo da poručimo da bi bilo smislenije da sa svojim advokatskim timom spremaju izjavljivanje žalbe nego što nezrelo i očajnički prijete, takmičeći se ko će da smisli pogrdniju uvredu i klevetu na račun najviših predstavnika vlasti. U tome im asistiraju pojedini 'političari u pokušaju' iz Srbije, koji se cenzusu nijesu ni primakli u svojoj državi, ali zato fingiraju brigu o pravima Srba u Crnoj Gori", dodaju u saopštenju.

Iz DPS-a smatraju da je presuda koju je juče donio Viši sud, pokazala da Crna Gora ima jake institucije, ali i vrsne profesionalce, što smatraju tekovinom vladavine prava i vrijednošću kojom država treba da se ponosi.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније