Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

10. 05. 2019. 14:18 >> 11:09
53

U NIŠU

Mandić razgovarao sa Vučićem i Dodikom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Nišu sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem o aktuelnoj situaciji u regionu. Mandić je ponovio da rukovodstva Srbije i Republike Srpske treba da se distanciraju od Mila Đukanovića.

Mandić je ponovio da rukovodstva Srbije i Republike Srpske treba da se distanciraju od Mila Đukanovića.

On je istakao da je za DF presuda očekivana i da su je donijela braća Đukanović, a da su glavna meta tog, kako je nazvao, montiranog političkog procesa - DF, srpski narod u Crnoj Gori i njegovi politički predstavnici.

On je Vučiću i Dodiku saopštio ono što je od njih javno tražio na jučerašnjoj konferenciji za novinare - da srpski narod u CG želi da se rukovodstva Srbije i RS što snažnije distanciraju od neprijatelja srpskog naroda – Mila Đukanovića. 

"Prosto, mi smatramo da neprijatelj srpskog naroda u CG ne može biti prijatelj nijednom srpskom političaru, pa u tom kontekstu želimo da vas pozovemo da sa Milom Đukanovićem prekinete svaku vrstu političke komunikacije’’, rekao je Mandić. 

On je kazao da se radi o pokušaju lomljenja kičme srpskom nacionalnom i političkom identitetu, kako bi Crna Gora, nekadašnja srpska država, postala, kako je kazao, antisrpska tvorevina. 

"Zato je neophodno da Srbija i Republika Srpska zauzmu logičan i prirodan stav prema režimu čiji je cilj razaranje i zatiranje srpskog identiteta u CG. Nesumnjivi dokaz za takvo djelovanje je da su sramnu, nepravosnažnu presudu za aferu popularno nazvanu "državni udar'', nedugo poslije izricanja, pozdravili isti oni koji su nas bombardovali. To svakako govori i o tome ko je bio nalogodavac Đukanoviću u montaži afere "državni udar", kazao je Mandić. 

U razgovorima je učestvovao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Vučić je boravio u Nišu povodom održavanja parade "Odbrana slobode", prenosi Tanjug.

Mandić je odlukom Višeg suda u Podgorici u četvrtak osuđen na pet godina zatvora zbog povezanosti sa događajima na izborni dan u Crnoj Gori, oktobra 2016. godine.

Sud je proglasio krivim i osudio istom kaznom Milana Kneževića, takođe jednog od lidera DF-a.

Mandić i Knežević su, nakon presude, pozvali Vučića i Dodika da prekinu komunikaciju sa "anti-srpskim vlastima u Crnoj Gori".

Пратите нас на

Коментари53

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније