Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

09. 05. 2019. 21:53 >> 23:03
2

STEJT DEPARTMENT

"Presuda jasna pobjeda vladavine prava"

Sudska presuda u Crnoj Gori, kojom su dva oficira ruske GRU (vojne obavještajne agencije) proglašena krivim za pokušaj terorizma je jasna pobjeda vladavine prava, koja je razotkrila drski pokušaj Rusije da podrije suverenitet jedne nezavisne evropske nacije, saopštio je Stejt department, povodom izricanja prvostepene presude grupi optuženoj za pokušaj terorizma i stvaranje kriminalne organizacije na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine.

"Od kad je osujećen pokušaj puča na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine, koji je podržala Rusija, Crna Gora je preduzela važne korake ka integraciji u transatlantsku porodicu, naročito priključenjem NATO-u u junu 2017. godine", navodi se u saopštenju portparolke Stejt departmenta Morgan Ortagus.

Takođe se dodaje da su Sjedinjene Države ponosne što imaju Crnu Goru za saveznicu.

"Sjedinjene Države će nastaviti da podržavaju Crnu Goru u njenim naporima da jača vladavinu pravu, zaštiti slobodu medija i dalje sprovodi ostale reforme potrebne za učlanjenje u Evropsku uniju", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније