Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

09. 05. 2019. 18:32   >>  18:34 29

DPS

Svi da pokažu ozbiljnost i povjerenje u institucije

Demokratska partija socijalista pozvala je građane da ne nasijedaju na provokacije, kao i sve političke subjekte da se, kako navode, odgovorno ponašaju prema svom biračkom tijelu, ali i cjelokupnoj javnosti, za dobrobit svih građana Crne Gore i daljeg razvoja države na putu u EU.

Demokratska partija socijalista, kako poručuju u saopštenju, poštujući dobru demokratsku praksu i princip podjele vlasti, nikada nije komentarisala sudske presude, a naročito ne prije njihove pravosnažnosti. 

Zato će se, kako kažu u DPS-u i ovoga puta uzdržati od ocjena onoga što je meritum sudske odluke koja je donešena danas.

„Ipak, svjesni važnosti političkog trenutka, pozivamo sve političke činioce da pokažu potreban nivo ozbiljnosti i odgovornosti uz puno povjerenje u crnogorske institucije, kako bi svi zajedno doprinijeli izgradnji sistema vladavine prava“, poručuju iz DPS-a.

Konstatuju da pojedinci, kao i pojedini politički subjekti nastavljaju sa svojom praksom ličnih uvreda i prijetnji, kako bi pitanje koje se isključivo tiče vladavine prava i poštovanja zakona, prenijeli na politički teren.

„Više je nego očigledno da je takva vrsta manipulacija i zamjena teza isuviše providna, a politika koja se na njima temelji, dokazano - gubitnička. Takođe, svi evidentni pokušaji da se ugrozi multietnički sklad, ostaće bez odjeka. Ne samo zato što je ta vrijednost temeljna tekovina savremene Crne Gore, veći i zbog činjenice da je u mnogo težim vremenima i pred jačim izazovima, država pokazala da umije da sačuva i njeguje zajednički život svih građana na ravnopravnoj osnovi, i da očuva stabilnost“, poručuju iz DPS-a.

Svjedoci smo, navode u DPS-u, da su pojedinci na crnogorskoj političkoj sceni, više puta pokazali nedoraslost i nesposobnost da se suoče sa posljedicama ličnih neodgovornih odluka i poteza, pokušavajući da se sakriju iza naroda, i da to izdignu na nacionalni nivo, da bi sebe abolirali od odgovornosti.

„Pozivamo građane da ne nasijedaju na provokacije, kao i sve političke subjekte da se prije svega, odgovorno ponašaju prema svom biračkom tijelu, ali i cjelokupnoj javnosti, za dobrobit svih građana Crne Gore i daljeg razvoja naše države na putu u EU“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније