Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

07. 05. 2019. 08:19 >> 18:43
24

STAV PREDSJEDNIŠTVA

Članstvo DF-a da čeka dalja uputstva

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) donijelo je odluku da u četvrtak, na dan izricanja prvostepene presude funkcionerima tog političkog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću u slučaju pokušaja terorizma, ne organizuje javna okupljanja, saznaje Pobjeda.

Više izvora tog lista bliskih vrhu DF saopštilo je da je, umjesto najavljenog okupljanja pristalica, naloženo predsjednicima opštinskih odbora i članstvu da se okupe tog dana u ranim jutarnjim satima u stranačkim prostorijama u svim opštinama i da čekaju dalja uputstva.

“Sve će zavisiti od presude Mandiću i Kneževiću. Preporučeno je funkcionerima i bazi da se u svim opštinskim odborima okupe i da čekaju uputstva za dalje korake”, rekao je izvor Pobjede.

On je precizirao da će potezi Fronta „zavisiti od namjere vlasti da li će odmah da hapse dvojicu lidera Fronta” u slučaju osuđujuće presude.

“U tom scenariju, moguće je i da se donese odluka da se svi mi, poslanici DF-a, zabarikadiramo u parlamentu. Nećemo dozvoliti hapšenje bez pravosnažne presude”, rekao je neimenovani izvor.

Podsjećamo, politički analitičar Ranko Đonović smatra da lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević "prijete praznom puškom" kada kažu da će se 9. maja, na dan izricanja presude za pokušaj terorizma 16. oktobra 2016. godine, suprotstaviti "diktaturi" ukoliko budu osuđeni.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније