Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

05. 05. 2019. 08:37 >> 09:07
10

LP PREDLAŽE

Kažnjavati poslanike koji ne dolaze na sjednice

Liberalna partija uskoro će predložiti izmjene i dopune Poslovnika kako bi, po uzoru na mnoge parlamente svijeta, neopravdani nedolasci poslanika na zasijedanja bili sankcionisani, kazao je za Pobjedu Andrija Popović, predsjednik te partije.

On je istakao da u mnogim parlamentima poslanik, ako četiri puta bez opravdanja ne dođe na zasijedanja, gubi mandat.

"Propustili smo da mi u Crnoj Gori definišemo to pitanje. Na neki način smo ponizili i Skupštinu i državu. Iniciraćemo izmjene i dopune Poslovnika kako bismo to riješili, a imamo u tome i načelnu saglasnost parlamentarne većine, jer smo već o tome razgovarali. Zato očekujem podršku", rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, u Skupštini Crne Gore ima poslanika koji 30 mjeseci ne dolaze na posao, a primaju platu.

"Nas kažnjavaju zbog mjera opomene i oduzimaju nam od plate, pored onih koji nikad nijesu ušli u skupštinsku salu. To je ponižavajuće. Nedolasci na posao se moraju sankcionisati", rekao je Popović.

Poslanici Demokrata i URE bojkotuju Skupštinu od početka saziva. Ostatak opozicije više puta je počinjao bojkot, ali ga je prekidao.

Trenutno u radu Skupštine od opozicije učestvuju Demokratski front, SDP i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

Za vrijeme bojkota svi su redovno primali poslaničke zarade, i to u prosjeku oko hiljadu i po eura. Istraživački centar parlamenta analizirao je ranije rad 27 nacionalnih skupština evropskih zemalja i došao do podataka da bi u većini evropskih parlamenata poslanici koji ne dolaze na posao bili kažnjeni.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније