Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

04. 05. 2019. 14:14   >>  17:44 46

BEZ PROTESTA 9. MAJA

DF: Svaka sila će biti zaustavljena otporom

Demokratski front, kako navode u saopštenju, neće prijavljivati nadležnim organima nikakva javna okupljanja za 9. maj, kada će funkcinerima tog saveza biti izrečena presuda u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016.

“Metode otpora diktaturi će biti značajno drugačije i primjerene aktuelnoj situaciji”, poručuju iz DF-a.

DF još jednom poziva sve odgovorne donosioce odluka, da se, kako navode, ne igraju silom i moći kojom raspolažu.

“Svaka sila će biti zustavljena otporom našeg naroda koji ne ljubi lance i nepravdu”, stoji u saopštenju DF-a.

Kažu da se protiv DF, od 16.10.2016, vodi sistematski i organizovani državni, policijski, tužilački i sudski progon.

“U zavisnosti od mogućih scenarija, koje ovih dana razmatraju isključivo braća Đukanović, mi ćemo pripremiti adekvatan odgovor. Znamo da živimo u privatnoj državi i da će presuda biti donijeta privatnom odlukom njih dvojice”, stoji u saopštenju DF-a.

Kažu da je istorija Crne Gore puna primjera gdje se neki vlastodržac odlučio da zloupotrijebi vlast i moć i nasrne na nevine i poštene ljude.

“Ali je ta istorija, takođe, puna i primjera kada se vlastodršcima takvo ponašanje direktno obilo o glavu, a to bi trebalo da znaju i oni koji danas donose ovu odluku”, poručuju iz DF-a.

Kažu i da se zbog svega toga ovog puta pripremaju vrlo specifične i ciljane mjere i aktivnosti u cilju zaštite dostojanstva i slobode lidera i funkcionera DF.

“Poruka Đukanoviću i njegovoj ekipi je jasna- nevine nas nećete voditi u vaše privatne kazamate. U zatvor treba da završe lopovi i ubice koji mirno šetaju po Crnoj Gori, a nije ih mali broj u Vladi, policiji, tužilaštvu i sudovima”, navodi se u saopštenju DF-a.

U tom političkom savezu ističu i da su sa njim najodaniji saborci, a, kako navode, stalno se povećava broj dobrovoljaca koji se javljaju da učestvuju u svakoj akciji na koju budu pozvani.

“I narednih dana, ljudi odani našoj tradiciji, istoriji, hrišćanstvu i pravoslavlju će se organizovati i postati dio Fronta koji nikad ne moze biti ponižen i poražen”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније