Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

01. 05. 2019. 19:03 >> 19:02
8

DIVANOVIĆ SAOPŠTIO

Opoziciji i 1. maj kao 1. april

Prvi maj je simbolično ozvaničio još jedno sindikalno udruživanje i činjenicu da u Crnoj Gori, nažalost, politička opozicija više ne postoji, naveo je u saopštenju poslanik DPS-a Nikola Divanović.

"Poslednji u nizu sporazuma - "da svako ima (klub?)", najviše podsjeća na kolektivni ugovor čiji su bitni elementi: učešće u vlasti bez političke snage i nedemokratski pritisak na institucije sistema. Dakle, reklo bi se da je ovaj 1. maj oživio plemenitu ideju o "udruženom radu" kod političkih i parapolitičkih marginalaca, okupljenih na temelju lažne solidarnosti koju duguju apsolutnoj političkoj nemoći. Procijenili su da je možda pravi trenutak da iznesu krunski argument protiv vladajuće koalicije - da ona predugo traje", naveo je Divanović u saopštenju.

On dodaje da paralelno sa tim, na međunarodnom planu opozicija, kako kaže, ne propušta nijednu jedinu priliku da opanjka sopstvenu državu, njene institucije, a nerijetko i sugrađane.

"U tome prednjače neostvareni politički lideri, samozvani medijski magovi, i pojedine "urbane legende" civilnog sektora. Tako se gromoglasno prije mjesec dana najavljena međunarodna aktivnost ovih “političara u pokušaju”, zapravo svela na pisanje patetičnih i bizarnih pisama međunarodnim zvaničnicima?! Medojević je onomad, u svojoj diplomatskoj, vašingtonskoj “ofanzivi”  stigao čak do službenice Ilone, a ovi ni dotle", naveo je on. 

"Za to vrijeme, Bečićevi puleni, nakon nezaustavljive serije gubitničkih poteza, uključujući nekoliko saveza koje su rasturili, još više izbora koje su izgubili, dogovora koje su prekršili i partnera koje su prevarili,  riješili su da se ne obaziru na komentare da im politički rejting vrtoglavo pada, već su se latili laži i besmislica, kao njihovog glavnog oružja u borbi protiv pada popularnosti. Juče Koprivica a danas Šaranović, koji se na praznik rada sjetio da je poslanik?!  Činjenica koju on i njenovi drugovi bojkotaši priznaju, samo kada o tome treba svjedočiti ispred skupštinske blagajne, u redu za plate. 

I dok se jedni "odupiru" o one druge, kao u Kotoru,  a  treći se bore "da svako ima" (klub u Skupštini Crne Gore),  ima i onih koji nastupaju iz virtuelne stvarnosti pretendujući da oblikuju stvarni život građana, valjda na bazi depozita tih istih građana. Ipak, važno je da ideja udruženog rada zaživi u autentičnom duhu međunarodnog praznika, makar takav aranžman bio i na štetu sopstvene države i njenih građana.  E pa neka im je “srećna” takva rabota. I da ih obavijestimo da je danas 1. maj, praznik rada, a ne 1. april", naveo je Divanović u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније