Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 04. 2019. 12:37   >>  13:43 27

POKRET "ODUPRI SE" MERKELOVOJ

"Potrebna nam je demokratija"

Pokret "Odupri se" uputio je danas njemačkoj kancelarki Angeli Merkel pismo zbog još jednog u nizu sastanaka zemalja Zapadnog Balkana u Berlinu na kojem, kao faktor stabilnosti i mira, učestvuje i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Iz pokreta savjetuju Merkelovu da pažljivije bira koga, kako navode, naziva faktorom stabilnosti na Balkanu.

Iz Pokreta "Odupri se" podsjećaju Merkelovu da se u Crnoj Gori od početka februara organizuju građanski protesti, upravo zbog nezadovoljstva građana uzrokovanog 30 godina dugom vladavinom Mila Đukanovića i partije na čijem je čelu.

"Ako vjerujete da građani Njemačke i EU zaslužuju da uživaju u blagodetima država u kojima postoje: vladavina prava, medijske slobode, odgovornost za zločine, gdje ne postoji sprega kriminala i vlasti, gdje se korupcija sankcioniše, gdje prosječna plata mora biti koliko i potrošačka korpa (a ne tri puta manja), gdje građani slobodno mogu da izraze svoju volju na izborima - onda pružite ruku onima koji dijele te iste vrijednosti u Crnoj Gori i na Balkanu. Onda lažnim mirotvorcima i kreatorima fiktivne stabilnosti pošaljite jasne poruke da u porodicu evropskih naroda nijesu dobrodošli", navodi se u pismu.

Merkelovoj su poručili da su svjesni da na Zapadni Balkan gleda kao na trusno područje i da razumiju potrebu za naglašenom stabilnošću ali i istakli da je Crnoj Gori potrebna demokratija.

"Jasno nam je i da želite da osnažite naš ekonomski rast, ali takvom strategijom gubimo ono što je srž naše misije, a to je demokratija. Vi rješavate probleme kratkoročno, ali nam na duže staze ostavljate rupe koje ni generacije ispred nas neće biti u stanju da isprave. Nama je konačno potrebna demokratija!", poručili su iz Pokreta "Odupri se", u pismu Merklevoj.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније