Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

26. 04. 2019. 18:34 >> 21:05
2

POZVAO SARADNIKE

Perović i Samardžić, do odluke suda, da ne podnose ostavke

Doskorašnji predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić saopštio je, da je juče primio Odluku o prestanku mandata Predsjednika Opštine Kotor. Jokić je, najavio tužbu. Naveo je da se odluka sastoji od dva člana, da nema obrazloženja i da je potpisao sekretar OO DPS Kotor Željko Avramović. Pozvao je svoje saradnike, predsjednicu SO Dragicu Perović i potpredsjednika Opštine Milivoja Samardžića, da do odluke suda, ne podnose ostavke.

"Ovakav akt predstavlja dokaz pravnog nasilja i političke korupcije koja je rezultirala predstavom u sali Bizanti, koju su DPS i SDP htjeli predstaviti Skupštinom", naveo je Jokić u saopštenju Demokrata.

"U međusobnim primopredajama mjesta predsjedavajućeg između odbornice Lončarević, odbornika Suđića i odbornika Avramovića najbolje se vidi i njhova nesigurnost u svoje djelovanje. Višegodišnji odbornici u SO Kotor su sigurno bili svjesni da ne mogu pored Predsjednice Perović u mandatu, koja je dala pauzu, preuzeti predsjedavanje Skupštinom i odlučivati u skladu sa zakonima i ustavom", istakao je Jokić.

Jokić je saopštio da će zbog toga što su odbornici prekršili zakon predati tužbu Upravnom sudu i zahtijevati hitnost u postupanju, nakon čega će, siguran je Jokić, odluka o njegovoj smjeni biti poništena.

"Duboko cijeneći najavu mojih saradnika da podnesu ostavke u slučaju moje smjene, ipak moram pozvati političke funkcionere, prije svega predsjednicu SO Kotor Dragicu Perović i potpredsjednika Opštine Kotor Milivoja Miša Samardžića, da ne podnose ostavke do odluke suda, već da svojim radom čuvaju izbornu volju građana Kotora od onih kojima je krađa izborne volje građana zanat", naveo je on.

On je istakao da je grad doveden u stanje bezakonja i bezvlašća, pa je, kaže Jokić, odgovornost za nefunkcionisanje Grada, njegovih institucija i službi u potpunosti na odbornicima DPS-a i SDP-a, sekretaru OO DPS-a Željku Avramoviću koji je potpisao tu odluku, kao i na njihovim šefovima personalno, gospodi Aprcoviću i Krivokapiću, zaključio je Jokić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније