Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

26. 04. 2019. 15:33   >>  15:34 4

O SMJENI JOKIĆA

Perović: Linč u režiji Krivokapića i Aprcovića

Odluka o razrješenju predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića nije i ne može biti legalna i ona će kao nezakonita, izvjesno, biti poništena od nadležnih institucija, ocijenila je predsjednica lokalne Skupštine Dragica Perović.

Ona je rekla da je za nju i ne samo za nju, Jokić i dalje predsjednik Opštine Kotor.

“Sve dotle dok ovo pravno nasilje i hajdučija ne bude legalizovano u legalnom postupku, od nadležnog organa, ja, kao predsjednica SO, kojoj su građani na izborima dali svoje povjerenje, ostajem tu gdje jesam”, poručila je Perović.

On je kazala da svu odgovornost za sveukupnu blokadu Kotora i lokalne uprave snose Željko Aprcović i Ranko Krivokapić.

Perović je rekla da će dan kada je smijenjen predsjednik opštine Kotor, ostati upamćen kao dan kada je sproveden svojevrsni linč Jokića, u režij Krivokapića i Aprcovića.

Ona je kazala da su Krivokapić i Aprcović kompletan scenario osmislili u skupštinskim klupama državnog parlamenta, “kako bi između Uskrsa i Vaskrsa, na volšeban način, nezakonito i pravnim nasiljem vaskrsli, skoro pa ugašenu, kotorsku Demokratsku partiju socijalista.

Perović je kazala da očekuje da će nadležni organi, koji budu u prilici da se bave “tim kvazi pravnim aktom, iz svih uglova sagledati i konstatovati da je u pitanju jedan neobavezujući i ništavni lakmus pravni akt”.

Ona je rekla da su se na sjednici na kojoj je smijenjen Jokić predsjedavajući skupštinom, pored nje, zdrave i prave, smjenjivali kao na traci, “sa velikom izvjesnošću da svih 19 prisutnih odbornika/ca do kraja tog i takvog zasijedanja, budu predsjedavajući”.

“I to ni manje ni više, nego odmah, u nastavku, a nakon pravno potkrijepljenog i javno objavljenog prekida i pauze skupštinskog zasijedanja, koju sam ja sazvala. Da nije smiješno bilo bi tužno”, kazala je Perović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније